Höj rösten 2014!

Med utbildning, stöd och information vill ABF Stockholms län öka valdeltagandet bland de röstberättigade som tidigare avstått från att rösta.

ABF Stockholm tror på folkbildning och den demokratiska kraften i samarbete med föreningar och ideella organisationer. Projektet kallas ”Höj rösten!”. 

Genom att delta i Höj rösten kan ni få hjälp att arrangera föreläsningar och politikermedverkan. Ni kan göra studiebesök till riksdagen, landsting och kommun med möjligheten att ställa frågor till en politiker. Vi kan också hjälpa er att genomföra provval med riktigt valmaterial.

Är du eller din förening intresserade av att delta i demokratiarbetet? Vill du få hjälp, information och stöd? Har du idéer om hur man kan öka kunskaper om valet? Hör av er till oss! 

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så skickar vi mer information om vad som är på gång. För mer information, kontakta gärna Lasse Åsberg, på lasse.asberg@abf.se eller 070-733 11 27.

Du kan också följa Höj rösten på Facebook eller ladda ner vårt flygblad för Höj rösten

 

Material för föreningens valarbete 

Studiematerial från ABF

Vems Europa finns som studie- och diskussionsmaterial och kan användas i studiecirklar, fackliga utbildningar och kurser på folkhögskolor. De olika tematexterna kan läsas direkt på webben eller skrivas ut. Det är möjligt att välja och välja bort texter som man vill, materialet går alltså att anpassa efter tillfälle och sammanhang. Läs gärna studiehandledningen för fler tips. 
Läs mer och ladda ner materialet Vems Europa?  
Tre veckor till valet – varför ska du bry dig? 

Studiematerial från andra organisationer

Rätt att rösta – en studiehandledning från Örebro läns bildningsförbund

Information från Valmyndigheten

Valmaterial på 43 språk
Hitta lokal för förtidsröstning 
Vanliga frågor om valet

Övriga länkar

Centrum mot rasism
val2014.eu