Kurser och studiecirklar

För ABF Stockholm har bildning alltid varit i fokus. I över 100 år har stockholmare tagit del av våra kurser, med nyvunna praktiska och teoretiska färdigheter som resultat.

ABF Stockholm ordnar kurser i konst och hantverk, scenkonst och musik, litteratur, politik och historia, media och kommunikation, föreningsliv, hälsa och välmående samt 24 olika språk. Låt dig handledas av våra kunniga och uppskattade kursledare. Och passa på att ha kul under tiden!

Ge plats för kunskap i höst!

Höstens kurser på ABF Stockholm är som vanligt många, varierande, högkvalitativa och inspirerande. Vad sägs till exempel om att börja prata franska, persiska eller lära dig teckenspråk, ägna tid åt hantverk eller diskutera litteratur?

Redan nu kan du bläddra i höstens kurskatalog där du hittar samtliga kurser:  Höstens katalog 2018! 

Du hittar alla kurser inom respektive ämne och anmäler dig via länkarna nedan. Du kan också ringa på 08-453 41 00 eller mejla info.stockholm@abf.se så hjälper vi dig att hitta rätt.

 

 • Sök bland alla kurser

  Här hittar du alla kurser som du kan anmäla dig till just nu. Sök fritt och filtrera efter ämne.

 • Konst och hantverk

  Använd dina händer och släpp loss skaparglädjen! Bland våra populära konst- och hantverkskurser kan du lära dig allt från silversmide till att teckna och måla – eller att sy dina egna bad- och underkläder! Kurserna riktar sig både till nybörjare och erfarna.

 • Scenkonst och musik

  Kroppen är ett fantastiskt redskap. I våra kurser får du möjlighet att använda den på många olika kreativa sätt. Oavsett om du vill dansa, spela teater eller ägna dig åt musik finns det många kurser att välja bland. Så ta chansen att utveckla dig själv genom något av det roligaste livet har att erbjuda: musik, dans och teater!

 • Litteratur, politik och historia

  Ju mer komplext samhället blir, desto mer spännande blir det att diskutera! På ABF Stockholm har vi en lång tradition av att utveckla vårt kursutbud efter samhällsutvecklingen. Du kanske brinner av lust att diskutera sommarens läsning av Elena Ferrantes Neapelsvit, fördjupa dig inom svensk vapenexport eller forska i din egen släkt. Vi har kurserna för dig!

 • Språk

  Ta chansen att göra din värld större och lär dig ett språk i höst! Språk tillhör våra allra mest populära kurser – inte så konstigt med tanke på att språket är nyckeln till andra kulturer. Hos oss på ABF Stockholm kan du välja bland över tjugo olika språk på flera olika nivåer.

 • Media och kommunikation
 • Dator och webb

  Vad behöver du lära dig för att utveckla ditt datoranvändande? Hantering av e-post? Facebook? Eller är du redo att göra en egen hemsida? Våra kurser ger dig kunnandet och självförtroendet som behövs för att utforska datorns, mobilens och internets möjligheter. Det är ofta lättare än du tror! Du som är medlem i PRO får fin rabatt på flera utvalda kurser.

 • Föreningsliv

  Att aktivt engagera sig i en förening är intressant och spännande. Och det finns alltid anledning att lära sig mer om föreningslivets arbetssätt och strukturer. Hos oss kan du öka din kompetens inom till exempel kommunikation, mötesplanering och projektansökningar. Om din förening samarbetar med ABF Stockholm får du 50 procent rabatt på kursavgiften.

 • Hälsa och välmående