Kurser och studiecirklar

Hej du som längtar efter något nytt, något mer eller annat i livet! Här kan du hitta information om våra studiecirklar och kurser!   

ABF Stockholm ordnar kurser i musik, scenkonst, hälsa, hantverk, föreningsliv, politik, dans, foto, dator, samhälle, litteratur och 25 olika språk. Hundratals kurser väntar på din anmälan. Hos oss har människor förändrat och förändrats sedan 1916 – var med du också! 

Nu släpper vi vårens kurser!

Läs om några av våra ämnesområden nedan. Länkarna leder in i vår digitala kurskatalog. När du hittat cirkeln du vill gå, klicka på “Anmäl dig” och fyll i dina personuppgifter. En bekräftelse kommer med e-post.

Om du hellre vill kika i papperskatalogen kan du ladda ner eller beställa den genom att följa länken till Kurskatalogen

 

 • Sök bland alla våra cirklar och kurser

  Här hittar du alla cirklar och kurser som finns att anmäla sig till just nu. Sök fritt och filtrera efter ämne, dag- eller kvällstid eller kommun.

 • Språk

  Språket är nyckeln till nya kulturer – ta chansen och gör din värld större. Kurser på dagtid och kvällstid i svenska, engelska, franska, spanska, italienska och tyska. Du kan också läsa amharinja, arabiska, estniska, finska, grekiska, hindi, japanska, katalanska, kinesiska, latin, persiska, polska, portugisiska, rumänska, ryska, somaliska, teckenspråk, thailändska, tigrinja och turkiska.

 • Samhälle och politik

  I våra politiska cirklar kan du önska, föreslå och kräva alternativ till det samhälle och den politik som vi har idag. I höst kan du lära dig mer om antisemitism och islamofobi, afrofobi och rasism, flykt och migration, jämlikhet, miljö, ekonomi, reklam och kapitalism.

 • Helgkurser för alla

  Mycket inspiration men lite tid? Våra helgkurser är till för dig! I höst kan du till exempel ägna en eller flera helger åt silversmide, mönsterkonstruktion, collage, broderi, fridans, balett, wrestling, virutal reality, stagefighting, ljusdesign och ljusteknik. Välkommen!

 • Konst, måleri och teckning

  Nyfiken på att måla med olja eller akvarell? Teckna serier? Måla kroki? Släpp loss din skaparglädje hos oss. Du kan göra collage, silversmide, betonggjutning, måla stilleben, teckna mangaserier och mycket mer!

 • Konsthantverk, handarbete och slöjd

  Vill du lära dig virka, sticka en mjuk tröja, väva och brodera en vacker duk, dreja och glasera keramik, smida i silver eller sy dina egna kläder? Hos ABF Stockholm får du utrymme för din skaparglädje.

 • Litteratur, svenska, retorik

  Längtar du efter att läsa och diskutera skönlitteratur? Har du texter liggande i byrålådan som du vill utveckla? Lära dig tala och skriva bättre svenska? ABF har litteraturcirklar, kurser i retorik och i skrivande. I höst kan du läsa Chimamanda Ngozi Adichie, Charlotte Brontë, August Strindberg och Sara Lidman. Du kan fördjupa dig i arbetarlitteratur, läsa Nina Björks tolkning av Rosa Luxemburg, diskutera rasism utifrån Svart kvinna eller skriva eget!

 • Musik, sång och kör

  Älskar du musik och vill lära dig mer? Spela gitarr, fiol eller sjunga i kör? Gå med i Drömorkestern, vår lunchkör, spela svensk folkmusik? Hos ABF Stockholm kommer din musikaliska ådra till sin rätt oavsett om du vill sjunga eller spela, är nybörjare eller har hållit på ett tag. Vi har kurser i folklig sång, master class för dig som sjungit tidigare, en after work-ensemble och en ny avancerad kör för dig som kan läsa noter och har bra gehör. En nyhet till hösten är att du kan prova på kulning!

 • Foto, film och media

  Har du just köpt en digitalkamera och undrar hur man använder den? Har du fotat ett tag och vill komma vidare, kanske lära dig använda Photoshop eller plåta proffsiga närbilder och porträtt? Vill du digitalisera ditt fotoalbum? Eller drömmer du om att göra din egen film? ABF Stockholms kurser och studiecirklar kan bli startskottet för såväl bättre semesterbilder som en karriär som dokumentärfilmare.

 • Data, IT, mobil

  Vill du bli säkrare i ditt internetanvändande? Eller kanske börja använda fri programvara? Oavsett om du är nybörjare eller van användare vi kursen för dig – Mac och PC, Iphones och Androids, datasäkerhet, wordpress, excel, word eller hela office-paketetet!

 • Dans, teater och scenkonst

  Med dans och scenkonst har vi funnit glädje och gemenskap i tusentals år. Lär dig folkdans, balett, danser från Balkan eller prova på improvisationsteater. Testa teaterregi, stagefighting, devising eller att skriva för scen. Med hjälp av gestaltning och improvisation utforskar vi oss själva på någon av ABF Stockholms kurser.

 • Hälsa, vård och livsstil

  Tänker du ibland att du vill bli starkare? Eller vill du stressa mindre? Med en cirkel om styrka eller avslappning hos ABF kan du hitta balansen i ditt liv. Vi har kurser i yoga, xin qigong, ATM Feldenkrais, god hälsa och att bygga relationer. För dig som har eller lever med barn har vi kurser i feministiskt föräldraskap. Du som arbetar med ensamkommande kan gå vår omtyckta kurs God man för ensamkommande flyktingbarn. Bland höstens nyheter finns konflikthantering och "Försök inte lura mig".

 • Föreningskurser för medlemmar och styrelser

  Föreningslivet är navet i demokratin och med våra utbildningar kan ni utvecklas som förening. Vi har kurser i föreningskunskap och styrelsekunskap, att skriva projektansökan och söka projektpengar. Vi har också kurser för dig som blivit utnämnd till valberedare, kassör eller ska arbeta med registervård. Föreningar som samarbetar med ABF Stockholm får alltid 50 procent på kursavgiften. Välkommen!

 • Mat och dryck

  Bli en mästare på billig, vegetarisk och klimatsmart mat! Gå en kurs i matlagning hos oss. I höst har vi kurser i rawfood – både mat och goda desserter!

 • Historia

  Dags att släktforska eller vill du lära dig mer om Sveriges historia? Res i tid och rum med oss!