Språkkurser gör din värld större

Ta chansen att göra din värld större och lär dig ett språk! Kurserna i språk tillhör våra allra mest populära – inte så konstigt med tanke på att språket är nyckeln till andra kulturer. Hos oss på ABF Stockholm kan du välja bland över tjugo olika språk på flera olika nivåer.

Hitta din språkkurs

Här har vi samlat länkar till alla våra språkkurser. Klicka på respektive länk för att komma till rätt språk. Du kan också ringa vår kursanmälan på 08-453 41 00 eller mejla info.stockholm@abf.se så guidar vi dig rätt!

När du hittat det kurstillfälle du vill gå klickar du på ”anmäl dig” och fyller i dina uppgifter. En bekräftelse på din anmälan kommer med e-post.

Arabiska – alla kurser

Engelska – alla kurser

Finska – alla kurser

Franska – alla kurser

Grekiska – alla kurser

Hindi – alla kurser

Italienska – alla kurser

Japanska – alla kurser

Kinesiska (mandarin) – alla kurser

Koreanska – alla kurser

Latin – alla kurser

Persiska – alla kurser

Polska – alla kurser

Portugisiska – alla kurser

Ryska– alla kurser

Spanska – alla kurser

Svenska i vardagen/svenska som andraspråk – alla kurser

Teckenspråk – alla kurser

 

Turkiska – alla kurser

Tyska – alla kurser

Vilken nivå ska jag välja?

Våra språkkurser är indelade i nivåer enligt Europarådets skala. Gör en uppskattning av dina kunskaper med hjälp av skalan nedan.

Nybörjare

Jag har inte studerat språket tidigare.

A1

Jag kan förstå och använda mycket enkla ord och fraser. Jag kan presentera mig själv och ställa enkla frågor. Jag kan samtala på ett enkelt och långsamt sätt.

A2

Jag kan förstå fraser och vanliga ord som gäller mina personliga förhållanden. Jag kan delta i samtal om välkända ämnen men inte hålla liv i ett samtal själv.

B1

Jag kan förstå huvudinnehållet i tydligt standardspråk. Jag kan utan förberedelser ge mig in i samtal som rör kända vardagliga händelser. Jag kan enkelt binda samman fraser för att beskriva erfarenheter och händelser.

B2

Jag kan förstå längre framställningar samt följa med i mer komplicerad argumentation. Jag samtalar och kommunicerar i stort sett utan problem.

C1

Jag kan förstå, höra eller läsa mer utvecklat språk som långa och komplicerade faktatexter och litterära texter. Jag kan uttrycka mig flytande och spontant utan att söka efter rätt uttryck.

C2

Jag kan utan problem förstå i stort sett allt jag hör och läser och återge fakta och argument. Jag kan utan ansträngning ta del i vilket samtal som helst och uttrycka mig flytande.

Konversation

Våra konversationscirklar är till för dig som vill förbättra din förmåga att uttrycka dig muntligt. Vi diskuterar aktuella samhällsämnen, vardagsliv och kultur.