Sommarkurs: Bokcirkel på Engelska – Handmaid’s Tale – ABF Stockholm
Kurs Sommarkurs

Sommarkurs: Bokcirkel på Engelska – Handmaid’s Tale

I en bokcirkel kan du utveckla dina språkkunskaper på ett intressant och givande sätt. Genom att ta till sig texten i boken och sedan omvandla dina tankar kring vad du läst genom samtal med andra aktiveras språket.

Denna bokcirkel fokuserar på den högaktuella romanen Handmaid’s Tale av Margaret Atwood som även blivit en uppmärksammad TV-serie.

Boken utspelar sig i en dystopisk framtidsversion av USA som nu mera heter Gilead och som styrs av en totalitär religiös regering. Samhället har delats upp i ett extremt klassamhälle där kvinnor som tjänarinnor tvingas in i sexuellt slaveri av den härskande klassen.

I bokcirkeln diskuterar vi de ämnen som boken berör. Boken och TV-serien har väckt mycket känslor och uppmärksamhet. Trots bokens extrema dystopitillstånd tycks Atwood tycks sätta fingret på aktuell frågeställningar som är relevanta även i vår samtid.

Vi läser boken tillsammans. Kursen kompletteras av att vi tittar på klipp från serien.

Cirkelledare
John R Harvey kommer från Huston, Texas i USA. Han har doktorerat i kreativt skrivande och litteratur. Han är specialiserad på ämnena poesi, magisk realism, renässansen och tidig amerikansk historia. Han har undervisat i kreativt skrivande och litteraturvetenskap på University of Huston. John är sedan en tid bosatt i Sverige.

ABF Stockholms språkkurser
Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. Du är en del av en liten grupp – ni är sällan fler än tolv deltagare. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Nivå
Engelska B1/B2.

Material
Kostnader för inköp av bok tillkommer. Deltagaren införskaffar själv boken.
The Handmaid’s Tale av Margaret Atwood, 2006
Förlag Everyman’s Library
ISBN: 9781841593012

Upplägg
Kursen är en intensivkurs. Ni träffas sex gånger under två veckor: Måndag, onsdag och torsdag. Varje träff är två timmar.

I en bokcirkel kan du utveckla dina språkkunskaper på ett intressant och givande sätt. Genom att ta till sig texten i boken och sedan omvandla dina tankar kring vad du läst genom samtal med andra aktiveras språket.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
Pris
845:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 10/6
Veckodagar Måndag, Onsdag, Torsdag
Tidpunkt 17:30 - 19:00
Antal tillfällen 6
Huvudledare John R Harvey
Arrangemangsnummer 463774
Plats ABF-Huset -ABF-Huset (ej Fastställd Lokal)
Translate this page