Palestinas befrielse – vad är möjligt? - ABF Stockholm
Evenemang Föreläsning

Palestinas befrielse – vad är möjligt?

På vilka sätt försöker palestinier och israeler åstadkomma en hållbar utveckling?
En del motstånd mot ockupationen kan beskrivas som defensivt, man försvarar sig mot övergrepp. Samtidigt finns människorättsgrupper som arbetar offensivt och visionärt. Ibland används begreppet ”kreativt motstånd” parallellt med ”sumud” (ihärdighet, stolthet).

I detta seminarium vill vi skildra några olika förhållningssätt till Palestinas befrielse och vad som på lokalplanet tycks vara möjliga vägar till fred.

Seminariet inleds och avslutas av Matts Mattsson, författare till boken Status Quo?: En berättelse om ockupation, motstånd och solidaritet i Palestina och Israel (2017)

Medverkande:
Ilan Cohen, Föreningen Judar för Israelisk-Palestinsk Fred (JIPF), redovisar ett judiskt perspektiv på Palestinas befrielse och vad som görs av israeliska människorättsgrupper
Kenneth Kimming, Friends of Sabeel, berättar om den befrielseteologi som utvecklats i Palestina och församlingarnas arbete för fred.
Anna Wester, Palestinagrupperna i Sverige, ger exempel på hur den politiska frihetskampen utvecklats i Palestina och internationellt.

Lokal: Per-Albinrummet, plan 1
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

 

Fri entré
Datum 15/4
Tid 18:00
Arrangör ABF Stockholm, Friends of Sabeel, Judar för Israelisk-Palestinsk Fred, Palestinagruppen Stockholm och Palestinagrupperna i Sverige
Plats ABF-huset, Sveavägen 41
Fri entré
Translate this page