Om lärplattformen

Alla elever som påbörjar en kurs på ABF Komvux får ett eget användarkonto i vår lärplattform Canvas. Canvas är enkel att använda. Den används bland annat för att kommunicera, dela material och för att lämna in inlämningsuppgifter.

Om du vill veta mer om hur du använder plattformen finns guider på svenska, engelska, franska, spanska och kinesiska.

Logga in första gången

I början av första kursveckan prövar du att själv begära ut dina lösenord från vår lärplattform Canvas. Det gör du genom att besöka inloggningssidan och klicka på länken Glömt lösenordet? Fyll sedan i din e-postadress i fältet och klicka på Begär lösenord.

När du gjort det skickas ett mejl med en länk till dig som gör att du kan skapa ett eget lösenord och få tillgång till Canvas. Ditt användarnamn i Canvas är alltid den e-postadress du registrerat hos kommunen.

Om du inte får några inloggningsuppgifter inom 30 min från när du begärde ut dem bör du kontakta din lärare eller expeditionen så kan de hjälpa dig vidare. Kontaktuppgifter till respektive skola hittar du under sidan Skolor & Kontakt.

Ladda ned appen

Du kan alltid logga in i Canvas via en webbläsare genom inloggningssidan. Ladda också gärna ned och använd appen Canvas Student. Appen kan laddas ned gratis i App Store eller Google Play.

Användarvillkor och personuppgiftshantering

I samband med att du börjar använda kontot förbinder du dig att följa de användarvillkor som finns tillgängliga i plattformen. Exempelvis förbinder du dig att inte överlåta uppgifterna till någon annan, att endast använda plattformen i skolsyfte och inte för privat kommunikation och du får inte heller lagra upphovsrättsskyddat material i plattformen. Hanteringen av personuppgifter inom ABF Stockholms vuxenutbildning kan du läsa mer om i dokumentet Information om hantering av personuppgifter inom vuxenutbildningen.