Kurs Dans, teater, scenkonst

Afrodans

En kurs som riktar sig mot dig som är nybörjare, dansentusiast, identifierar dig som kvinna eller transperson, samt vill lära dig dansa afro med magdanstekniker och samtidigt få perspektiv på ditt dansande.

Genom kursen lär vi oss grunderna i att dansa afro-stilar med magdanstekniker. Dansen förstärker kroppskoordinering och rörelse av olika kroppsorgan, bygger upp din kroppskapacitet och kondition. 

Dansstilen Afro Tengo Loketo är ett gammalt Kongodelta bantu-sätt att hedra och fira feminin kraft och fertilitet. Det framfördes ibland för att hedra fruktbarhetsgudinnan. Den utfördes under förlovnings- och vigselceremonier. Skörd och välkomnande av en ny säsong! Dansen kan framföras i grupp eller mellan par.

Vi skapar tillsammans en safe space där deltagarna kan bygga nya relationer med likasinnade, vara sig själva utan att dömas. I kursen främjar vi kroppspositiva attityder då vi lär oss att uppskatta olika kroppsformer och storlekar.

Förutom den praktiska inslaget innehåller kursen diskussionsmoment där vi diskuterar dansstilars ursprung och kulturer. Vi diskuterar body shaming-kultur, problematiken kring kulturell appropriering i en danskontext och bi-effekter på minoriteter som kulturen härstammar från. Hur ser en tänkbar skillnad mellan kulturell appropriering och kulturell uppskattning ut? När man dansar dans-stilar som kommer från minoriteter, kan det göras på ett holistiskt sätt där man uppskattar dansen och samtidigt ger kulturens ursprung en möjlighet att äga och gynnas av dansen? I denna kurs försöker vi dela med oss med varandra och njuta, och samtidigt inte exploatera ifrån de ursprungliga skaparna.

Varmt välkommen till en utforskande och kreativ danskurs!

Nivå

Man behöver inte kunna dansa men det är fördel om man gillar rörelse.

 

Ledare


Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.  Den här kursen leds av Nyamusi Nyambok.

Bra att veta

OBS! Ingen undervisning den 31 mars.

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1350:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 10/3
Tidpunkt 11:00 - 12:30
Antal tillfällen 8
Arrangemangsnummer 504614
Plats Teatersalen, 6tr, ABF-huset
Pris 1350:- (Ord. pris)
Translate this page