Kurs Scenkonst

Afrodans

En rytmisk, utforskande och kreativ danskurs!

Dansstilen Afro Tengo Loketo är ett gammalt Kongodelta bantu-sätt att hedra och fira feminin kraft och fertilitet. Den kan framföras i grupp eller mellan par.  Historiskt framfördes dansen vid olika ceremonier, ex för att hedra fruktbarhetsgudinnan och välkomna en ny skördesäsong. 

Genom kursen lär vi oss grunderna i att dansa afro-stilar med magdanstekniker. Dansen förstärker kroppskoordinering och rörelse, bygger upp din kroppskapacitet och kondition. Vi skapar tillsammans en safe space där deltagarna kan bygga nya relationer med likasinnade, vara sig själva utan att dömas. I kursen främjar vi kroppspositiva attityder då vi lär oss att uppskatta olika kroppsformer och storlekar.

Förutom den praktiska inslaget av dans innehåller kursen diskussionsmoment där vi diskuterar dansstilars ursprung och kulturer. Vi diskuterar body shaming-kultur, problematiken kring kulturell appropriering och bi-effekter för minoriteter, allt utifrån en danskontext. Hur ser skillnaden mellan kulturell appropriering och kulturell uppskattning ut? När man dansar dansstilar från minoriteter, kan det göras på ett holistiskt och uppskattande vis, samtidigt som kulturens ursprung gynnas av dansen? I denna kurs försöker vi dela med oss med varandra och njuta, och samtidigt inte exploatera ifrån de ursprungliga skaparna.

Varmt välkommen till en utforskande och kreativ danskurs!

Nivå

Passar dig som är nybörjare, dansentusiast, identifierar dig som kvinna eller transperson, samt vill lära dig dansa afro. Du behöver inte kunna dansa men det är fördel om man gillar rörelse.

Ledare

Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område.  Den här kursen leds av Nyamusi Nyambok.

Bra att veta

OBS! Ingen undervisning v.44. 

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltidhar 10 procent rabatt på kurser. 

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1350:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 15/9
Tidpunkt 11:00 - 12:30
Antal tillfällen 8
Arrangemangsnummer 508887
Plats Teatersalen, 6tr, ABF-huset
Pris 1350:- (Ord. pris)
Translate this page