Kurs Musik, sång, kör

Akustisk gitarr för seniorer – fortsättning

Denna kurs är för dig som är senior och har spelat gitarr förut (cirka 1 termin), eller spelat lite gitarr och vill återuppta och stärka upp grunderna i ditt gitarrspel.

I kursen kommer vi fortsätta att öva ackordspel och utveckla variationsmöjligheter i de låtar vi spelar, och då ta hjälp av grundläggande musikteori. Vi kommer att fokusera på kreativa aspekter och samspel, samt förståelse av både musiken och gitarren som instrument i vårt lärande.

Vi kommer att läsa och spela efter ackorddiagram och tabs, arbeta med olika speltekniker på gitarren och även få tips för att öva hemma.

Vi kommer efter gruppens önskemål välja låtar och även välja fokus när det gäller innehållet, till exempel spel med plektrum respektive olika plocktekniker och fingerspel.

Välkommen med din anmälan!

Ledare


Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. 

Stefan Ekman är i grunden utbildad rytmikpedagog, har en filosofie kandidatexamen i musikpedagogik med inriktning musikterapi samt en konstnärlig musikpedagogisk examen med inriktning musikteori från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har lång erfarenhet av att arbeta som musiklärare.

 

Bra att veta

 OBS! Ingen undervisning vecka 9 och 15.

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
2300:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 15/2
Tidpunkt 15:15 - 16:45
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 494860
Plats Farstarummet, 4 tr, ABF-huset
Pris 2300:- (Ord. pris)
Translate this page