Kurs Livsstil

Att omfamna hela dig och ditt inre liv

En fristående kurs som bygger på föreläsningen "Lev som du vill och inte som du lärt dig" där du får gå på djupet och utforska dina känslor.

Upplever du att livet är ett långt prestationsprojekt? Där du ska vara duktig på arbetet, vara vältränad, äta bra, vara en bra vän, ha tid för familjen, ha städat hemma, har svårt för att säga nej, sätta gränser i relationer eller på jobbet Då är denna kurs för dig!

När vi är små, i samspelet med våra föräldrar, lär vi oss hur vi ska uttrycka känslor, vilka känslor som är tillåtna och vilka känslor som är ”förbjudna”. Ibland kan denna tidiga inlärning ställa till det för oss senare i livet. Det kan handla om att man som vuxen har svårt för att sätta gränser, visa sig själv omsorg, be andra om hjälp eller tillåta sig själv att vara ledsen.

Kursinnehåll

Under åtta tillfällen kommer du att guidas att på ett nyfiket och modigt sätt få titta närmare på dina grundkänslor. Vi kommer att se över dom vanligaste strategierna, som du kan använda dig av för att distrahera/undvika att komma i kontakt med dina grundläggande känslor, för att på så vis bli medveten om dina inre önskningar och behov.
Efter avslutad kurs kommer du att ha koll vem du är, vara bättre på att prioritera, veta vart du vill, göra medvetna val, känna mera mening i livet, uppleva mer glädje, få bättre relationer, ha mer tid och energi till att göra det du verkligen vill samt ha tillgång till verktyg som du kan ta med dig i såväl privata som professionella sammanhang.

Upplägg

Teori kommer att blandas med övningar, diskussioner och hemuppgifter. 
Målsättningen med kursen och övningarna är att de ska hjälpa dig att möta dig själv med nyfikenhet, lekfullhet utan måsten, borden och självkritik.

Så här tyckte några av deltagarna i vårens kurs på frågan Vad har kursen givit dig?

”Har varit spännande, jag känner att den påverkar mig. Och att jag beskriver mig själv delvis annorlunda nu. Tack för det!”

”Utrymme att ta hand om mig själv, reflektera över min situation och få insikter och kunskaper för att förbättra mitt liv.”

”Fakta, info, puff framåt, medvetenhet, mod, sällskap (gruppen o du) i lärandet, kännandet och test av nya vägar m.m.”

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.
Obs! Kursen handlar inte om terapi utan erbjuder många tillfällen där du får möjligheten att fundera över på vilket sätt som du använder dig av olika strategier för att undvika dina känslor samt reflektera över hur detta påverkar dig i ditt liv.

Missa inte den fristående föreläsningen Lev som du vill och inte som du lärt dig som ger dig en introduktion till den här kursen. Du hittar mer info här.

Ledare

Chantella Love är utbildad beteendevetare, samtalsterapeut, (KBT och psykodynamisk affektfokuserad AFT) och friskvårdandemassör med ett kritiskt tänkande och en kreativ problemlösningsförmåga som vill vara med och göra skillnad i människors liv. 
 
Hon är en varm förespråkare av det salutogena perspektivet (hälsans ursprung), har en passion för hur vi kan bevara och stärka vårt psykiska välbefinnande. Hon har en förkärlek för affekterna, rädsla, skam och skuld och hur dessa känslor kan hindra oss från att leva fullt ut.  

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: känslor, reflektion, hälsa, grundhälsa, välmående, kurs

 

Pris
3200:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 28/9
Tidpunkt 10:00 - 12:15
Antal tillfällen 8
Arrangemangsnummer 508489
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 3200:- (Ord. pris)
Translate this page