Kurs Foto, film, media

Bildberättande – att illustrera text med bild (OBS! Varannan vecka, ojämna veckor)

Vill du utveckla dina kunskaper inom bildberättande? Den här kursen har fokus på att illustrera och teckna med utgångspunkt från en text.

I den här kursen lär vi oss om bildberättandets värld. Hur kan bild och text samspela och förhålla sig till varandra för att tillsammans växa. Vi utforskar tillsammans hur det är att utgå från en text och göra den till bild. Kanske vill du illustrera en barnbok? Eller träna på att teckna serier?

För att vi ska förstå hur våra bilder tolkas kommer vi också att prata om bildanalys med utgångspunkt i de bilder vi tecknar/målar under kursen. Detta för att vi ska kunna utvecklas som bildskapare och få större förståelse i hur andra upplever våra bilder.

Nivå

Passar alla som tycker det verkar spännande med bildberättande och som vill lära sig mer om det, oavsett förkunskaper då det även är individuell handledning.

Material

Du väljer själv vilket av följande material du vill arbeta med och tar med det. Papper, pennor av olika slag, ritplatta eller akvarell/gouache.

Kursledaren har med olika typer av texter att illustrera utifrån, men vill du ta med en text är detta varmt välkommet. Exempel på texter att arbeta med kan vara: bilderbokstext, poesi, tidningsartiklar, krönikor, noveller, kortare dialog etc.

Notera att kursen inte fokuserar på att skriva text men vill man ta med en egenskriven text går det också bra.

 

Upplägg

Vi träffas varannan vecka, ojämna veckor.

 

Cirkelledare

Lina Jansson är verksam illustratör med fokus på bildberättande och att arbeta med illustration mot text. Lina skriver och illustrerar barnböcker och tecknar serier. Hon har en konstnärlig kandidat i grafisk form och illustration från konstfack och har även studerat visuell kommunikation på Östra Grevie folkhögskola.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
2250:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 13/9
Tidpunkt 18:00 - 20:30
Antal tillfällen 7
Arrangemangsnummer 499415
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2250:- (Ord. pris)
Translate this page