Kurs Litteratur, svenska, retorik

Bokcirkel: Tysklands historia och Hitlers väg till makten

En bokcirkel om Tysklands historia. Hur kunde detta ske? Och hur ser samhället på detta idag?

Barbro Eberan har skrivit boken ”Var Hitler en demon?” vilken vi kommer att utgå från under denna cirkel. Det är en bok om Tysklands historia på 1900-talet där första och andra världskriget knyts samman till ett stort europeiskt krig. 

Barbro undersöker i sin bok vad som förenar och skiljer, vad som kan vara tyskt eller allmänmänskligt i mentalitet och samhällssyn. Under denna bokcirkel kommer vi att komma in på intressanta diskussioner som Hur kunde detta hända? Kan man avskaffa demokrati med demokratiska medel? Och hur ser samhället ut idag?

Bokcirkelns upplägg

Inför träffarna förbereder sig gruppen genom att läsa utvalda kapitel. På efterföljande träff diskuteras boken, dess handling och olika perspektiv på det som gruppen just läst. Vi kommer att läsa utvalda delar av ”Var Hitler en demon” skriven av Barbro Eberan, ISBN: 9789173313445.

Boken består av drygt 370 sidor och du som deltar kommer att läsa ca. 60 sidor inför varje tillfälle (6 tillfällen) sedan kommer vi att analysera och diskutera innehållet tillsammans.

Obs. kursuppehåll 28/4 pga. påsk  

Material

Litteratur: Var Hitler en demon? (2011), av Barbro Eberan
ISBN: 9789173313445

Cirkelledare

Alexander von Watzdorf har i grunden en juristutbildning och en lång arbetslivserfarenhet. Tyskan är hans andra modersmål och därtill har han studerat och undervisat i tyska under 20 års tid. Alexander håller en hög kvalitet i sina studiecirklar. Han kände personligen Barbro Eberan sedan 2010 och medverkar i hennes bok som vi kommer att läsa under denna cirkel.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1500:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 29/2 2024
Tidpunkt 17:30 - 19:00
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 503432
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1500:- (Ord. pris)
Translate this page