Kurs Språk

Business English med fokus på muntlig kommunikation (AMK)

Kostnadsfri arbetsmarknadskurs (AMK) som främst riktar sig till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter att få arbete.

Vill du utveckla din engelska för arbetssammanhang inom alla språkfärdigheterna (läsa, höra, skriva, tala)? Då har du hittat rätt kurs som lägger extra fokus på muntlig kommunikation.

Kursens innehåll:

  • att uppdatera ditt ordförråd inom affärsengelska med de senaste nya orden och fraserna
  • att genom intressanta diskussionsövningar stärka ditt självförtroende när det gäller att använda engelska muntligt arbetssammanhang
  • att göra din engelska mer korrekt genom att fokusera på problem inom tex struktur eller ordval som brukar vara vanliga på din språknivå
  • att utveckla din förmåga att kommunicera i nyckelsituationer inom arbetslivet, som möten och diskussioner och att skriva mejla och kortare rapporter.

Du får också öva på ”small talk” på engelska för sociala situationer relaterade till arbetet.

Förkunskaper krävs

Kursen är till dig som har nivå B2+/C1 på Europarådets nivåskala. 

Praktisk information

Undervisningen sker på engelska och deltagarna är aktiva inom språket på lektionerna. Hemarbete tillkommer. Kursledaren kommer att ta kontakt med deltagarna innan kursstart. 
  

Upplägg

Kursen genomförs på måndagar och onsdagar kl. 11:00-12:30 på totalt 20 tillfällen.

Ledare

Jonathan Stoch har mångårig erfarenhet av att hålla kurser i engelska på olika nivåer, senast från Folkuniversitet där han har undervisat i över 15 år. Jonathan är ny kursledare hos oss och vi är så glada att ha honom ombord.

Kursmaterial

Business Vocabulary in Use av Bill Mascull. Boken kompletteras med aktuellt tidnings- och webbmaterial.  

Anmälan

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs (AMK) under 2022. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till den kurs du först anmält dig till. Vi ber dig att meddela oss i god tid ifall du inte kan delta i kursen. Det är bara schysst att göra det, tycker vi. Det är många som vill gå våra kurser.

Vem får delta?

Kursen riktar sig till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter att få arbete och som är mellan 20 och 64 år. 

 

Frågor?

Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se 

 

Välkommen till ABF Stockholm!

Pris
0:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 31/1
Tidpunkt 11.00 - 12.30
Antal tillfällen 20
Arrangemangsnummer 488794
Plats Blekingerummet, 5 tr, ABF-huset
Translate this page