Kurs Konsthantverk, handarbete, slöjd

Cosplayworkshop med Monsters of Film

Filmfestivalen Monsters of Film och ABF Stockholm arrangerar en cosplay-workshop I ABF-Huset och Skäris biografen! Lär dig att designa och bygga karaktärstrogna och fantasifulla rustningar, vapen och smycken och andra detaljer till din Cosplay med MisaCosplay och Chaos-Fia Cosplay!

Filmfestivalen Monsters of Film och ABF Stockholm arrangerar en cosplay-workshop I ABF-Huset och Skäris biografen!

Lär dig att designa och bygga karaktärstrogna och fantasifulla rustningar, vapen och smycken och andra detaljer till din Cosplay!

Workshopen leds av MisaCosplay och Chaos-Fia Cosplay som kommer visa hur de arbetar i olika material, lära ut olika tekniker och olika metoder att skapa fantasifulla cosplays. Deltagarna i vår workshop får prova på att bygga egna detaljer och tillbehör till sina kostymer.

Fokus i denna workshop ligger på skulpterande och målning av vapen, rustningar, smycken och andra tillbehör.

Ta gärna med dig:

  • Eget cosplayprojekt eller referensbilder på någon karaktär eller detalj du skulle vilja bygga.
  • Har du en egen idé eller ett eget projekt till något du vill tillverka är det bra om du tar med eget material till detta och förbereder en mall.

I lokalen kommer det finnas tillgång till Cosplay-byggandets basmaterial som foam, Worbla, lim, verktyg och färger för målning.

Vi avslutar med att visa våra Cosplays för varandra, ta gärna med egen kostym eller passande kläder till din karaktär om du har lust att visa en helhet.

Anmälan:

Föranmälan vi ABF Stockholms hemsida.

Ålder: från 15 år

Vid utebliven närvaro fakturerar vi dig en avanmälningsavgift på 200 kr.

Om workshopledarna:

Misa Cosplay Swe har tävlat med sina fantasifulla kreationer runt om i Sverige sedan 2018 och vunnit många priser. Framför allt är hon känd för avancerade skulpterade vapen, smycken och rustningar. Senast deltog hon i Cosplay Masters på Närcon sommar 2022 med sin Valeera från World Of Warcraft och tävlade på Dreamhack sommar 2022 där hon vann Best Performance med sin Dober Armour från Monster Hunter World.

Chaos-Fia Cosplay har tävlat med sina välsydda och karaktärsfulla kostymer runt om i Sverige sedan 2018. 2019 vann hon Novice-klassen på Närcon Sommar. Chaos-Fia studerar till sömmerska och har specialiserat sig på att sy avancerade detaljrika animé-kostymer och Kawaii- och Lolita-fashion.

Pris
0:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 1/10
Tidpunkt 13:00 - 16:00
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 492755
Plats Stora Ateljén, 3tr, ABF-huset
Translate this page