Kurs Dans, teater, scenkonst

Dans – Argentinsk tango med genuspedagogik – fördjupning

Fördjupningskurs i den argentinska tangons värld, med dess spännande rytm, känsla och gemenskap!

En kurs för dig om redan gått en nybörjarkurs i argentinsk tango och vill fördjupa dina kunskaper. Kursen passar även dig som redan dansar ena dansrollen och vill lära dig den andra. Vi kommer att utöka vår repertoar, utveckla tekniska och musikaliska kvaliteter i dansen och vår förmåga till kreativt samspel och kommunikation med en partner.   

Genuspedagogik innebär att dansrollerna är öppna för alla oavsett könstillhörighet. Alla får lära sig att både föra och följa! Du behöver inte ta med någon partner – vi roterar och alla dansar med alla.   

Nivå

För dig som har lite grundläggande förkunskaper eller provat ena dansrollen och är nyfiken på den andra.

Upplägg

•För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
•Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
•Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
•Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR

 

Cirkelledare

Henny Stridsberg är danspedagog och dansvetare utbildad på Université Paris 8, Danshögskolan & Musikpedagogiska Institutet i Stockholm. Hon har arbetat normkritiskt och feministiskt med pardans sedan 2010 – på bland annat RFSL, Kvinnohöjdens feministiska kursgård, som arrangör för queertango i Paris och idag genom verksamheten TangoQueerer Stockholm. Henny är även verksam som danslärare i skapande nutida dans, improvisation och barndans inom grund- och kulturskolor. www.hennybritadans.se
 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

 

Pris
895:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 13/4
Tidpunkt 14:00 - 16:30
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 504818
Plats Spegelsalen, Bagarmossens Folkets Hus
Pris 895:- (Ord. pris)
Translate this page