Kurs Dans, teater, scenkonst

Dans – Kontaktimprovisation, fördjupning

En fördjupad helgkurs i den spännande dansformen Kontaktimprovisation. Vi kommer att möta både oss själva och andra med lekfullhet och nyfikenhet och utmana oss själva att hitta nya mönster och möjligheter i dansen.

Kursen kommer att kombinera olika teknikövningar med mer öppna strukturer där man kan utveckla sin förmåga att improvisera i en grupp och testa de verktyg vi har arbetat med. Det kommer att finnas ett tvåfaldigt fokus på specifika kroppsmönster relaterade till delad vikt och lyft samt fokus på kompositionsmedvetenhet kring vad vi skapar tillsammans i rummet.

Kursen kommer också att innehålla tid för diskussion och reflektion kring era upplevelser.

Kursen hålls på engelska eller svenska beroende på gruppens önskemål.

Om Kontaktimprovisation

Kontaktimprovisation är en dynamisk dansform där vi rör oss in och ut ur fysisk kontakt, efter gravitation och sensation. Tillsammans engagerar vi oss i ett flytande, utvecklande rörelseflöde kännetecknat av oförutsägbarhet som skärper reflexerna och öppnar upp för en lekfull interaktion och (des)orientering i och genom oss. Kontaktimprovisation struktureras oftast i ett så kallat ”jam” format där man kan ta sig in och ur dansen på ett fritt och informellt sätt efter sin egen lust och behov.

Kontaktimprovisation utvecklades inom ramen för experimentell modern och nutida dans- och performancepraktik på 1970-talet i USA, men har sedan dess expanderat bortom sina ursprungliga sammanhang och utövas nu i olika sammanhang och gemenskaper inom många delar av världen.

Nivå

Denna helgkurs är riktad mot er som har dansat Kontaktimprovisation förut och vill fördjupa sig i formen och utforska möjligheterna i dansen tillsammans med andra.

Undervisning

lördag 11 november kl 9.15-14.15
söndag 12 november kl 9.15-14.15

Cirkelledare

Elise Nuding verkar som konstnär inom dans och koreografi. Hon kommer ursprungligen från Storbritannien men är baserad i Sverige sedan 2015 och har varit aktiv som dansare, koreograf, och pedagog såväl i Sverige som utomlands. Hennes erfarenhet som danspedagog sträcker sig över undervisning i högskola- och universitetsutbildningar och en rad andra sammanhang, t.ex. i daglig yrkesträning för dansare och folkbildningar. Kontaktimprovisation har varit en central aspekt av hennes danspraktik, både som teknik och konstnärligt uttryck sen hon först mötte det i USA 2010.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1900:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 11/11
Tidpunkt 09:15 - 14:15
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 499865
Plats Per-Albinrummet, 1tr, ABF-huset
Pris 1900:- (Ord. pris)
Translate this page