Kurs Data, IT, mobil

Datakurs: Datakunskap (Mac) Grundkurs

Lär dig allt du behöver för att kunna hantera din Mac-dator och programmen i den

Den här kursen ger dig grundläggande kunskaper om Mac-datorer. Vi går igenom de viktigaste funktionerna och lär oss om de program som finns i din dator.

Vi tittar närmare på:

• Programmen som följer med din Mac-dator (e-post, iCloud, musiktjänster, bild och film).
• Att använda internet och surfa tryggt
• Att hitta i din dator samt hantera mappar och filer
• Säkerhetsinställningar, antivirusskydd och brandvägg
• Datorvård och uppdateringar
• Förvaring och säkerhetskopiering
• Och mycket mycket mer..

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenheten och glädje genomsyrar arbetet. Varmt välkommen!

Nivå & Material

Inga förkunskaper krävs!

Studiematerial ingår i kursavgiften.
Du får låna en dator på plats eller ta med din egen. Om du planerar att ta med din egen dator – meddela gärna oss under kommentar i bokningen, tack!

Cirkelledare

Lara Domnína är systemvetare i grunden. Lara arbetar med digitaliseringsprojekt, workshop-ledning samt utbildningsmaterial för systemanvändare. Lara har varit systemanalytiker i över 15 år inom databranschen. Hon har erfarenhet från olika områden och branscher såsom bilindustri, finans, offentlig verksamhet och sjukvård. Som systemanalytiker är hennes jobb att förstå det komplexa, ta fram hållbara lösningar och presentera dem på ett pedagogiskt sätt. Lara brinner för att hjälpa andra navigera i vår digitala värld.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Vid sen anmälan får du besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat – vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2100:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 12/9
Tidpunkt 10:00 - 12:30
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 499928
Plats Filmstudion, 1 tr ned, ABF-huset
Pris 2100:- (Ord. pris)
Translate this page