Kurs Data, IT, mobil

Datakurs för seniorer: Data, internet och ”surfande”

Den digitala världen rusar fram och idag finns det knappt några alternativ - låt oss tillsammans lära oss om data, internet och surfande!

Detta är en grundläggande nybörjarkurs inom data, internet och ”surfande”. 

Under kursens sex tillfällen hinner vi igenom såväl teoretiska genomgångar om hur datorn och internet fungerar och har dessutom mycket tid och möjlighet för att själva få prova på och ställa frågor om datorn och internet. Här möter du många som, precis som du försöker förstå sig på dagens teknik.

Vi lär oss mer om bl.a.: 

 • Datorn, hur fungerar den?
 • Logga in, logga ut, ångra, backa tillbaka
 • Vad behöver jag för att kunna ”surfa” på internet?
 • Internet, vad är det? Olika webbläsare?
 • Vad kan jag ha nytta av på internet? Och vad behöver jag tänka på?
 • Data- och internetsäkerhet, är det säkert att ”surfa” på internet?
 • Flikar och stjärnmarkeringar 

Material och upplägg

Du behöver inte införskaffa något studiematerial.
Obs. Ta med din egen dator till kursen eller informera oss under ”kommentar” i din bokning att du önskar låna en dator från oss!

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenheten och glädje genomsyrar arbetet. Varmt välkommen!

Nivå

Inga förkunskaper krävs!

Cirkelledare

Lara Domnína är systemvetare i grunden. Lara arbetar med digitaliseringsprojekt, workshop-ledning samt utbildningsmaterial för systemanvändare. Lara har varit systemanalytiker i över 15 år inom databranschen. Hon har erfarenhet från olika områden och branscher såsom bilindustri, finans, offentlig verksamhet och sjukvård. Som systemanalytiker är hennes jobb att förstå det komplexa, ta fram hållbara lösningar och presentera dem på ett pedagogiskt sätt. Lara brinner för att hjälpa andra navigera i vår digitala värld.

Bra att veta

 • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
 • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
 • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
 • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
 • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
 • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1650:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 7/2 2024
Tidpunkt 10:00 - 12:15
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 503298
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1650:- (Ord. pris)
Translate this page