Kurs Dator & IT

Datorkunskap på enkel svenska

I den här kursen går vi igenom datorns grundläggande funktioner på enkel svenska. Välkommen!

Vill du lära dig mer om hur du använder din dator, men är osäker på språket och de olika termerna som används? På den här kursen lär vi oss mer om hur datorn fungerar på ett enkelt och inkluderande språk. Vi går bland annat igenom hur datorn och det digitala fungerar samtidigt som lär oss mapp- och filhantering genom utforskaren. 

Vi lär oss genom olika övningsuppgifter, repetition och att redovisa våra nyvunna kunskaper för varandra.

Nivå

Detta är en kurs för dig med ingen eller liten erfarenhet av att jobba med en PC, kursen sker på enkel svenska.

Material

Obs. Ta med din egen dator (PC) till kursen eller informera oss under ”kommentar” i din bokning om du önskar låna en dator från oss!

Cirkelledare

Rikard Gottlieb har arbetat med utbildning sedan slutet av 1990-talet i olika former – ute i näringslivet och inom den kommunala vuxenskolan. Rikard har undervisat både stora och små grupper, även privatundervisning ligger honom varmt om hjärtat. ”Att få ansvara för helheten i ett klassrum är en underbar känsla och när jag når fram till mina åhörare då blir jag varm inombords. Att få dela med mig av min kunskap och förmedla information är otroligt tillfredsställande för mig.”

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1900:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 21/10
Tidpunkt 13:00 - 15:30
Antal tillfällen 5
Arrangemangsnummer 509552
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1900:- (Ord. pris)
Translate this page