Kurs Data, IT, mobil

Datorprogram officepaketet: excel grundkurs för seniorer

Varmt välkommen till vår enkla grundkurs i kalkylprogrammet excel!

Under denna kurs bekantar vi oss med arbetsmiljön i Excel. Vi skapar formler, alltså beräkningar med de fyra räknesätten. Vi formaterar celler,  förändrar utseendet på befintligt innehåll och hanterar bladflikar.

Tredimensionella kalkyler är ett bra verktyg när man sammanställer information. Namngivning av cellområden kan dessutom underlätta arbetet. Det finns väldigt många funktioner i Excel och vi tittar på några av de vanligaste funktionerna. Vi skapar olika typer av diagram och lär oss att filtrera utifrån det vi vill få fram.

Vi kikar utöver detta på utskrifter och inställningar för att skapa förståelse för hur vi kan använda programmet på bästa sätt. Vi avslutar kursen med att titta på hur Excel kommunicerar med andra Officeprogram, samt tips och tricks!

Vi sitter i vår ”Filmstudio” som är en datorsal. Du kan låna en dator på plats (eller ta med din egen dator, om du önskar det).

Varmt välkommen!

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenheten och glädje genomsyrar arbetet. Varmt välkommen!

Nivå

Fortsättningskurs – du behöver vissa grundläggande kunskaper i officepaketet.

Cirkelledare

Rikard Gottlieb har arbetat med utbildning sedan slutet av 1990-talet i olika former – ute i näringslivet och inom den kommunala vuxenskolan. Rikard har undervisat både stora och små grupper, även privatundervisning ligger honom varmt om hjärtat. ”Att få ansvara för helheten i ett klassrum är en underbar känsla och när jag når fram till mina åhörare då blir jag varm inombords. Att få dela med mig av min kunskap och förmedla information är otroligt tillfredsställande för mig.”

 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Vid sen anmälan får du besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat – vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

 

Pris
1500:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 26/10
Tidpunkt 10:00 - 12:30
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 500188
Plats Filmstudion, 1 tr ned, ABF-huset
Pris 1500:- (Ord. pris)
Translate this page