Kurs Data, IT, mobil

Datorverkstaden – Redigera dina bilder

Datorverkstaden är en kortkurs med praktisk introduktion på olika teman inom internet och datoranvändning.

Under denna roliga kurs får du lära dig proffsig men enkel bildbehandling med verktyget GIMP. GIMP är en gratis fotoredigeringsprogramvara som ofta nämns som den bästa ”open source”-bildredigeringsprogramvaran.

Låt oss tillsammans lära oss hur vi kan redigera våra bilder, oavsett om du vill ljusa upp, beskära eller få bilden mer färgstark. Vi provar detta och mycket, mycket mer!

Under kursens tre studietimmar hinner du få både en teoretisk genomgång och själv få prova på. Känner du sedan att du vill fördjupa dina kunskaper så har vi ett brett kursbud att välja ur! I datorverkstaden lär vi oss tillsammans om dagens teknik. Här möter du många som, precis som du försöker förstå sig på dagens teknik.

Dator finns på plats, men om du hellre tar med dig en egen dator så är det okej.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenheten och glädje genomsyrar arbetet. Varmt välkommen!

Nivå

Inga förkunskaper krävs!

Cirkelledare

Anders Lindberg är en av våra mest erfarna cirkelledare – specialiserad på allt inom dataanvändande och fotografi.

 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
220:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 21/4
Tidpunkt 12:00 - 14:30
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 494952
Plats Filmstudion, 1 tr ned, ABF-huset
Pris 220:- (Ord. pris)
Translate this page