Kurs Språk

Deutscher Buchkreis – Tyska bokcirkel, nivå B1

Lär dig tyska genom att delta i en bokcirkel där ni för samtal kring litteraturen. Vi läser "Zwei Herren am Strand" av Michael Köhlmeier.

Att läsa språk i en bokcirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

På ABF Stockholm erbjuds språkkurser både för nybörjare och för dig som vill lära dig språket på en högre nivå, i detta fall genom att delta i en bokcirkel.

Vi läser: Zwei Herren am Strand av Michael Köhlmeier.

Winston Churchill och Charlie Chaplin, två giganter i världshistorien, så olika som möjligt, men ändå nära vänner. Vill du ta reda på vad som ligger bakom detta ovanliga möte? Bli sedan en del av denna extraordinära språkkurs där du kommer att förbättra dina tyska språkkunskaper genom att läsa en spännande roman på tyska!

Nivå

Minst B1

Jag kan förstå huvudinnehållet i tydligt standardspråk. Jag kan utan förberedelser ge mig in i samtal som rör kända vardagliga händelser. Jag kan enkelt binda samman fraser för att beskriva erfarenheter och händelser.

Upplägg

Cirkeln är upplagd lik en klassisk bokcirkel. Inför träffarna förbereder sig gruppen genom att läsa utvalda kapitel. På efterföljande träff diskuteras boken, dess handling och olika perspektiv på det som gruppen just läst. Du som deltagare läser max ca.20 sidor inför varje tillfälle sedan analyserar och diskuterar vi innehållet tillsammans.

Material

Litteratur:

Zwei Herren am Strand, Michael Köhlmeier.

Cirkelledare

Laura Phan är född i hjärtat av de tyrolska alperna i Österrike. Laura Phan är leg. gymnasielärare i italienska och engelska och har tyska som modersmål. Enligt henne innebär språk mycket mer än att bara skaffa sig kunskap om språkliga mönster och grammatiska regler. Det ger oss inblick i människors olika personligheter och deras livshistoria. Glädjen att undervisa och lära av andra, tillsammans med en stor passion för språk, stödde hennes strävan att bli språklärare.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Vid sen anmälan får du besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat – vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2500:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 20/9
Tidpunkt 11:00 - 12:30
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 499250
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2500:- (Ord. pris)
Translate this page