Kurs Dans, teater, scenkonst

DIY-kurs: Scenkonstworkshop – samtal om ”Frankas Monster” på Dramaten

ABF Stockholm fortsätter sitt samarbete med Dramaten under våren 2024 med samtal och teater

Välkommen till vårens tredje scenkonst-workshop i samarbete med Dramaten – denna gång en dagworkshop. Vi ser barnföreställningen ”Frankas Monster” – en pjäs för lågstadiet löst baserad på Mary Shelleys Frankenstein – och samtalar efteråt med regissör Carl Johan Karlsson, konstnärlig ledare på Unga Dramaten.

”Frankas monster” är en maximalistisk, skruvad och gotisk teaterlek om ensamhet, längtan efter gemenskap – och om en önskan att likt en Gud kunna skapa liv ur död materia. 

I centrum står nioåriga Frank, som förlorat sin mamma och som försöker ta kontroll över sin livssituation. Frankas monster handlar om barns existentiella frågor och är en kittlande och lekfull föreställning för lågstadiet löst baserad på Mary Shelleys Frankenstein från 1816. Pjäsen är skriven av serietecknaren Emelie Östergren.

Läs mer om ”Frankas monster” här:
https://www.dramaten.se/repertoar/frankas-monster

Upplägget för dagen

Vi börjar med att gå på föreställningen och ni får genom publiken, som i övrigt består av barn och förskole/skolpersonal, ta del av handlingen ur ett barns perspektiv. Direkt efteråt går vi på samtal med regissören Carl Johan Karlsson. Vi får chans om att samtala om hur det är att skapa och regissera en barnföreställning och vilka särskilda utmaningar det finns gällande publik, manus, scenografi. Och vi får också tillfälle att diskutera hur det är att jobba med en föreställning som är skriven av en serietidningsförfattare jämfört när den är skriven av en person som annars jobbar inom roman- och manusformatet?

Anmälan och kostnad

Pris: 300 kr

Biljetten ingår denna gång i priset för workshopen. Om inte tillräckligt många anmält sig till den 15 april kommer workshopen att ställas in. 

Det finns bara 15 platser, så anmäl dig så snart du kan – först till kvarn gäller! I anmälan till oss behöver du förutom dina personuppgifter även ange vilken cirkel du leder/är med i eller på vilket annat sätt du samarbetar med ABF Stockholm.

Avanmälningsregler

  • Om du inte kan komma på samtalet så måste du avanmäla dig till oss senast den 2 maj för att kunna få tillbaka anmälningsavgiften på 300 kr.
  • Om du avanmäler dig efter den 9 maj eller missar samtalet utan någon avanmälan alls tillkommer en tilläggsavgift på 250 kr.
  • Om du går på föreställningen utan att delta i samtalet efteråt tillkommer en tilläggsavgift på 250 kr.
Pris
300:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 14/5
Tidpunkt 10:00 - 12:30
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 507770
Plats Lejonkulan, Dramaten
Pris 300:- (Ord. pris)
Translate this page