Kurs Dans, teater, scenkonst

DIY-kurs: Scenkonstworkshop – samtal om ”Son och far” på Dramaten

ABF Stockholm fortsätter sitt samarbete med Dramaten under våren 2024 med samtal och teater

Välkommen till vårens andra scenkonst-workshop i samarbete med Dramaten. Vi ser föreställningen och autofiktionen ”Son och Far” – ett självbiografiskt drömspel om trasiga relationer, missbruk och skapande, laddat med en stor dos mörk och sylvass humor. Innan föreställningen samlas vi i ett samtal med regissören Alexander Salzberger!

Föreställningens huvudkaraktär Alexander är författare och skådespelare. För tio dagar sedan träffade han sin biologiska pappa för första gången. Nu har han följt med till hans hus i Marocko. För att bli Far och Son. Son och Far. De pratar om musik. Om pengar. Om islam. Och om det där som Alexanders mamma har berättat.

Så börjar en yttre och inre resa, en tripp in i minnenas föränderliga värld, en vansinnesfärd i den nordafrikanska natten. Där dyker också resten av familjen upp – bröderna, systern, den kristna mamman, den judiska styvpappan – de som Alexander förintade i sin hyllade genombrottspjäs – och vill få upprättelse. Hur kunde han skriva som han gjorde? Vad skriver han på nu? Och vem fan tror han att han är egentligen?

Läs mer om ”Son och Far” här: https://www.dramaten.se/repertoar/son-och-far

Upplägget för kvällen

Vi börjar med ett samtal där vi träffar regissör och manusförfattare Alexander Salzberger. Ni får möjlighet att ställa frågor om regi, manus, scenografi, men särskilt fokuserar vi på hur det är att arbeta med en föreställning inom autofiktion: en litterär genre som blandar självbiografiska fakta och litterär fiktion. Vad får man skriva och hitta på om verkliga personer egentligen? Vad finns det för risker med att blanda verklighet och fiktion? Och vad kan man vinna på det ur ett konstnärligt och experimentellt perspektiv?

Efter samtalet tar vi att en liten paus så att ni får chans att hinna gå och äta någonting och därefter går vi och ser föreställningen tillsammans.

Anmälan och kostnad

Samtal: 100 kr
Biljettpris: 200 kr (ordinarie pris 380-545 kr)

Samtalet innan föreställningen kostar 100 kr per person och för att få gå på föreställningen till det rabatterade priset måste du vara med på hela samtalet. När du anmäler dig till oss får du en rabattkod som du använder för att själv köpa biljetten hos Dramaten. Biljetten kostar då 200 kr och priset gäller för platser på parkett och första raden i den gula zonen.

Det finns bara 25 platser, så anmäl dig så snart du kan – först till kvarn gäller! I anmälan till oss behöver du förutom dina personuppgifter även ange vilken cirkel du leder/är med i eller på vilket annat sätt du samarbetar med ABF Stockholm.

Avanmälningsregler

  • Eftersom du köper din biljett till föreställningen hos Dramaten behöver du kontakta Dramaten själv om du inte längre kan vara med under kvällen för att få ett tillgodokvitto för den summa du betalat för biljetten. Man får i nuläget ett presentkort på beloppet att använda och man kan av-/omboka sin biljett fram till 48 timmar innan föreställningen.
  • Om du inte kan komma på samtalet så måste du avanmäla dig till oss senast den 15 april för att kunna få tillbaka anmälningsavgiften på 100 kr.
  • Om du avanmäler dig efter den 20 april eller missar samtalet utan någon avanmälan alls tillkommer en tilläggsavgift på 250 kr.
  • Om du går på föreställningen utan att ha deltagit i samtalet innan tillkommer en tilläggsavgift på 250 kr.
Pris
100:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 23/4
Veckodagar Tisdag
Tidpunkt 16:30 - 22:00
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 507699
Plats Repsal 1, Dramaten
Pris 100:- (Ord. pris)
Translate this page