Kurs Språk

English Book Circle -Bokcirkel på engelska, B1/B2

Utveckla din engelska genom att delta i en bokcirkel där ni för samtal kring litteraturen.

Att läsa språk i en bokcirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

På ABF Stockholm erbjuds språkkurser både för nybörjare och för dig som vill lära dig språket på en högre nivå, i detta fall genom att delta i en bokcirkel.

Syftet med den här kursen är att läsa en roman och förstå dess kulturella och historiska värde och bakgrund. Bli sedan en del av denna extraordinära språkkurs där du kommer att förbättra dina engelska språkkunskaper genom att läsa en spännande roman på engelska.

”Den episka och intima historien om en mans liv över generationer och historiska omvälvningar. Från Suezkrisen till Kubakrisen, Berlinmurens fall till den nuvarande pandemin, Roland Baines rider ibland med historiens ström, men kämpar oftare mot den.”

Nivå

Minst B1+/B2

Jag kan förstå huvudinnehållet i tydligt standardspråk. Jag kan utan förberedelser ge mig in i samtal som rör kända vardagliga händelser. Jag kan enkelt binda samman fraser för att beskriva erfarenheter och händelser.

B2

Jag kan förstå längre framställningar samt följa med i mer komplicerad argumentation. Jag samtalar och kommunicerar i stort sett utan problem.

Upplägg

Cirkeln är upplagd likt en klassisk bokcirkel. Inför träffarna förbereder sig gruppen genom att läsa utvalda kapitel. På efterföljande träff diskuteras boken, dess handling och olika perspektiv på det som gruppen just läst. Du som deltagare läser max ca. 20 sidor inför varje tillfälle sedan analyserar och diskuterar vi innehållet tillsammans.

Material

Lessons av Ian McEwan

9781787333987

Cirkelledare

Laura Phan är född i hjärtat av de tyrolska alperna i Österrike. Laura Phan är leg. gymnasielärare i italienska och engelska och har tyska som modersmål. Enligt henne innebär språk mycket mer än att bara skaffa sig kunskap om språkliga mönster och grammatiska regler. Det ger oss inblick i människors olika personligheter och deras livshistoria. Glädjen att undervisa och lära av andra, tillsammans med en stor passion för språk, stödde hennes strävan att bli språklärare.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2500:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 22/9
Tidpunkt 15:00 - 16:30
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 499470
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2500:- (Ord. pris)
Translate this page