Kurs Dans, teater, scenkonst

Folkdans Bodapolska

Vill du lära dig att dansa Bodapolska? Här får du chansen!

I den här kursen får du lära dig att dansa Bodapolska. Du får arbeta med din dans – balans, hållning, teknik och musikalitet – och samtidigt har vi roligt och utmanar oss själva tillsammans med andra.

Bodapolska är en folklig pardans som har ett alldeles eget sväng. I denna kurs kommer vi fokusera på dansens grunder och att hitta en avspändhet i kroppen och rörelsen. Dansen har en dynamisk rotation som består av två väldigt olika steg som ska komplettera varandra och utmaningen ligger i att hitta hur dessa två pusselbitar kan passa ihop. Vi kommer att jobba med en ganska fartfylld bodapolske-stil med målet att skapa bra samdans och hitta ett gemensamt flyt. Då vi är två som undervisar kan vi jobba förebildande och assistera på flera håll samtidigt.
Kursen anpassas efter gruppens intressen och innehåller även en del gruppövningar och gruppdanser.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som har en del dansvana och grundläggande förståelse för polska.
För att få ut så mycket som möjligt av kursen hjälper det med någon form av tidigare danserfarenhet, men viktigast är att du är nyfiken, beredd på att bli lite svettig och vill utvecklas i din dans.

Om du redan kan en av rollerna i dansen och skulle vilja lära dig den andra är du också varmt välkommen, vi undervisar så att alla får möjlighet att lära sig båda.

Upplägg

Under kursen kommer vi byta danspartner regelbundet. Det går lika bra att anmäla sig med som utan danspartner. Ta gärna med skor med hal sula.

Ingen undervisning den 10 april och 1 maj.

Kursinnehåll

 • Gåteknik – hitta avspänd kvalitet, fall och sväng
 • Rotationsteknik
 • Individuell feedback
 • Funktion inom pardans
 • Gruppmoment
 • Kontakt/samarbetsövningar
 • Samspel med musiken 

Cirkelledare

Johanna Sontheimer och Gerd Holgersson är utbildade på Eric Sahlström Institutet och Stockholms konstnärliga högskola, danspedagogprogrammet. Tillsammans har de undervisat i folkdans i Sverige och Frankrike, på festivaler, danskvällar och kurser.

I sin undervisning försöker de se alla, ge individuell feedback och forma innehållet efter gruppen. De blandar gärna träning av tekniska aspekter i dansen med lekfulla gemensamma moment. Viktigt är att skapa trygghet nog att våga att testa nytt, göra fel och ha kul!

Bra att veta

 • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
 • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
 • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
 • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
1300:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 3/4
Tidpunkt 19:30 - 21:00
Antal tillfällen 5
Arrangemangsnummer 495367
Plats Teatersalen, 6tr, ABF-huset
Pris 1300:- (Ord. pris)
Translate this page