Kurs Data, IT, mobil

Nyhet! Föräldraskap på internet

Vill du skapa dig bättre koll på vad dina barn gör på internet för att bli en bättre "internetförälder"? Lär dig mer om barnens digitala vardag och hur du som förälder kan stötta och visa ditt intresse.

Föräldraskap på internet är en efterfrågad kurs där vi vuxna skapar oss en överblick kring hur barnen och ungdomarnas internetanvändande ser ut idag. Barn och unga tillbringar allt mer tid på nätet – vad gör de där egentligen? Och hur sätter vi schyssta gränser utan att begränsa att de tar del av den alltmer digitala vardagen? 

Utgångsfrågor

• Föräldrakontroll, varför? på vilket sätt?
• Vad säger vi? Vilka faror finns på nätet?
• Vad säger forskning?
• Vilka tips skulle ni ge? Hur gör ni hemma?
• Föräldrakontroll-program?
• Vilka slutsatser kommer vi fram till?

Vi ses vid ett tillfälle och diskuterar erfarenheter och situationer som uppstår dagligen, hur vi bäst hanterar dessa och hur vi blir bättre ”internetföräldrar”. Skriv gärna en rad om vad du förväntar dig av kursen, samt om du vill dela med dig kring hur gammal ditt/dina barn är under ”kommentar” i din anmälan.

Vid intresse så finns eventuella möjligheter till en förlängning av kursen.

Cirkelledare

Luiz Oliveira är född i brazilien men har bott i Sverige under de senaste åren. Han är en entusiastisk webdesigner med erfarenhet både som datorlärare, inom bokföring och inom programmering. Just nu läser han Maskinteknik på KTH utöver hans jobb som IT-support på Gröna lund. Han har själv två barn och hanterar, precis som alla föräldrar idag, dagiga internet- och skärmtidsfrågor.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
220:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 21/2
Tidpunkt 18:00 - 20:30
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 495823
Plats Filmstudion, 1 tr ned, ABF-huset
Pris 220:- (Ord. pris)
Translate this page