Kurs Data,IT,Mobil

Grundläggande datorkunskap (AMK)

Arbetsmarknadskurserna (AMK) är kurser som främst riktar sig till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter att få arbete och som är mellan 18 och 64 år.

Vill du känna dig mer bekväm och säker när du använder en dator och dess olika program? Den här kursen är för dig som söker grundläggande färdigheter inom området. Att gå denna kurs är en start och en introduktion till datorkunskap och Microsoft-Office-paket. Vilket också underlättar fördjupade studier framöver.
Vi går igenom
• datorns fysiska strukturer (hardware),
• logiska strukturer (software och programmering),
• olika sorters operativa system
• olika sorters webbläsare (internet, intranät, molntjänster)
• avslutar med en introduktion till Microsoft Office-paket. 
Du får även inblick i några open source-program som är tillgängliga på Internet gratis.
Under kursen får du möjlighet att jobba med eget material som du kan ta med dig vidare efter kursens avslut. 

Nivå
Inga förkunskaper behövs.
 
Ledare
Luiz Oliveira har tidigare arbetat som studieledare i data för vuxna som inte har hanterat datorer tidigare. Luiz har jobbat med att stötta människor i dataanvändning i tolv år.

”Deltagare är viktigast. Att dom ska känna sig hemma. Som lärare är det viktigt att känna att man förstår det man lär ut.”

Upplägg
Måndagar och onsdagar kl 09.00-12.15, 10 träffar under 5 veckor, start 14/2.
 
Anmälan
Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2022. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till. Vi ber dig att meddela oss i god tid om du inte kan delta i kursen. Det kan vara någon annan som vill ha din plats då det är många som vill gå våra kurser.

Vem får delta?
Denna kurs riktar sig främst till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter till arbete och som är mellan 20 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla antonia.simon@abf.se  

 

Pris
0:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 14/2
Tidpunkt 09:00 - 12:15
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 487986
Plats Filmstudion, 1 tr ned, ABF-huset
Translate this page