Kurs Konsthantverk, handarbete, slöjd

Hattkurs för nybörjare

MODIST- ett yrke med en lång hantverkstradition! Här får du möjlighet att lära dig lite av hantverkets grunder!

På den här kursen lär du dig hantverkets grunder för att göra en filthatt. Kursen går igenom allt från materialval till verktyg, vem som passar i vad samt hur du tar hand om din hatt så att den håller länge. Du kommer att få lära dig att arbeta upp filtmaterialet på stockar (hattformar av trä). Det för dig fram till en eller två färdiga hattar (beroende på modell och egna sömnadskunskaper). Du kommer att få förslag och tips på olika dekorationer du kan göra.

Nivå

Inga förkunskaper behövs.

Material

Materialkostnad tillkommer med ca 650:-/hatt. Köpes och betalas på plats (swish).

Upplägg

  • Vi kommer att arbeta med filtmaterial.
  • Kursen vänder sig till både damer och herrar.
  • I kursen ingår inte att göra maskinsydda hattar i tyg.

Kursdatum

Torsdag 15 februari kl 17-21, lö-sö 17-18 februari kl 10-15, 2024.

Cirkelledare

Kerstin Carlefalk är utbildad lärare och har gedigna kunskaper i hantverket att skapa och designa både dam- och herrhattar. Efter flera kortare lärlingsperioder hos då verksamma modister har Kerstin en egen ateljé sedan många år tillbaka. Här tillverkas hattar på beställning till privatpersoner, scen och även till hovet. Kerstin lägger stor vikt vid kvalité och detaljer.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm , samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2440:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 11/4
Tidpunkt 17:00 - 21:00
Antal tillfällen 3
Arrangemangsnummer 504127
Plats Hatteljen, Hatteljen, Hägersten
Pris 2440:- (Ord. pris)
Translate this page