Kurs Data, IT, mobil

Nyhet! Hjälp, mitt barn programmerar! Scratch för vuxna, nybörjare

Gå en kurs i Scratch för vuxna - Lär dig mer om barnens digitala vardag och hur du som förälder kan stötta och visa ditt intresse.

”Hjälp mitt barn programmerar” är en ny kurs för vuxna som vill förstå sig på vad deras barn gör när de programmerar i Scratch.

Scratch är ett programmeringsspråk riktat mot barn, just därför blir det en intressant början, även för vuxna och speciellt med hänsyn till att programmering är något helt nytt i skolans läroplan för barn redan från förskoleåren idag. Varför inte dra nytta av alla grundläggande begrepp på ett roligare och självklart sätt? Tillsammans med andra vuxna som också försöker förstå sig på detta med programmering. 

Scratch är ett visuellt programmeringsspråk vilket underlättar förståelse på vad vare rad kod gör. I Scratch plattformen programmerar man rörelser och händelser i form av animationer. Det som man lär sig till slut kan tillämpas för att programmera till exempel robotar och mycket annat.

Vi ses vid två fredagskvällar och diskuterar erfarenheter och situationer som uppstår dagligen och hur vi blir bättre ”programmeringsföräldrar”. Skriv gärna en rad om vad du förväntar dig av kursen, samt om du vill dela med dig kring hur gammal ditt/dina barn är under ”kommentar” i din anmälan.

Cirkelledare

Luiz Oliveira är född i brazilien men har bott i Sverige under de senaste åren. Han är en entusiastisk webdesigner med erfarenhet både som datorlärare, inom bokföring och inom programmering. Just nu läser han Maskinteknik på KTH utöver hans jobb som IT-support på Gröna lund. Han har själv två barn och hanterar, precis som alla föräldrar idag, dagiga internet- och skärmtidsfrågor.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
450:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 17/3
Tidpunkt 18:00 - 20:30
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 495830
Plats Filmstudion, 1 tr ned, ABF-huset
Pris 450:- (Ord. pris)
Translate this page