Kurs Konsthantverk, handarbete, slöjd

Hur går jag vidare med mina mormorsrutor?

Kursen för dig som vill ta tillvara dina restgarner och kanske har flera mormorsrutor liggandes hemma som du vill göra något av.

På den här kursen tar vi nästa steg för dig som har grundkunskaperna i virkning och kan göra mormorsrutor. Här får du massor av inspiration kring vad du kan göra och vilka olika tekniker du kan använda för att sammanfoga dina rutor på bästa sätt. Du får även lära dig att göra stolpgrupper och hål med hjälp av luftmaskor om du inte vill arbeta med just rutor.  Du kan tex lära dig att göra en kasse/väska, hårband, filt, tröja eller sjal. 

Nivå

Passar för dig som kan grunderna i virkning och mormorsrutor.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Information om vad du kan ta med kommer i kallelsen.

Kursdatum 

Lördag-söndag 13-14- april 2024.

Cirkelledare

Helena Hedqvist är lärare i botten men har ett brinnande intresse för det textila och då främst stickning och virkning från 1960-70-talen men även textilt återbruk.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm , samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1625:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 13/4
Tidpunkt 10:30 - 15:30
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 504553
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1625:- (Ord. pris)
Translate this page