Kurs Data,Datorkunskap

Introduktion till datateknik och Microsoft-Office-paket (AMK-2)

Kostnadsfri arbetsmarknadskurs (AMK-2) som främst riktar sig till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter att få arbete.

Vill du känna mer bekväm och självsäker när du använder en dator och dess olika program? Att gå denna kurs är en start!

Den här kursen är för dig som söker grundläggande färdigheter inom området eller redan kan grunderna i dataanvändande men vill stärka din kompetens för att jobba med det digitala i arbetslivets vardag. Vilket skulle också underlätta fördjupade studier. Kursen ger dig grundläggande kunskaper om datorteknisk historisk utveckling och tekniska färdigheter för din egen utveckling som användare av datorer. 

Vi fokuserar på vad du ska kunna för att känna dig bekväm med att använda datorer, tillbehör och terminologier som skulle underlätta tillgången till jobb. Vi går igenom allt från datorns fysiska strukturer (hardware), logiska strukturer (software och programmering), olika sorters operativa system, olika sorters webbläsare (internet, intranät, molntjänster) och avslutar med en introduktion till Microsoft Office-paket

Du får även inblick i några open source-program som är tillgängliga på Internet gratis. Du kan enkelt arbeta med datorer och fördjupa dig, på egen hand, i den IT-inriktning eller det verktyg som är mest intressant för dig. 

Under kursen får du möjlighet att jobba med eget material som du kan ta med dig vidare efter kursens avslut. 

Kursledare
Luiz Oliveira har tidigare arbetat som studieledare i data för vuxna som inte har hanterat datorer tidigare. Luiz har jobbat med att stötta människor i dataanvändning i tolv år.

”Deltagare är viktigast. Att dom ska känna sig hemma. Som lärare är det viktigt att känna att man förstår det man lär ut.”

Anmälan

Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast dagen före kursstarten. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 300 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena, varav en av de första tre träffarna.

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2021. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?

Denna kurs riktar sig främst till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter till arbete och som är mellan 20 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla antonia.simon@abf.se

Pris
0:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 20/9
Tidpunkt 15:00 - 17:30
Antal tillfällen 14
Arrangemangsnummer 485818
Plats ABF-huset, Sveavägen 41
Translate this page