Kurs Språk

Nyhet! Italienska – konversation och filmvisning, nivå C

Välkommen till La Bella Italia! Vi lär oss italienska samtidigt som vi lär oss om och genom Italian Cinema!

Under denna kurs möts vi för att se delar av italienska filmer för att sedan analysera dem och diskutera utifrån filmerna. Vi pratar italienska på C-nivå och lär oss via konversation på ett mindre traditionellt vis – genom filmens värld.

Oavsett om ditt mål är att lära dig mer om Italiensk filmkultur eller bara lära dig språket på ett nytt sätt (både genom att lyssna men också genom att tala), så har du hittat rätt i denna kurs.

ABF Stockholms språkkurser

Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. Du är en del av en liten grupp – ni är sällan fler än tolv deltagare. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Obs. att kursen har uppehåll tors v.20 (18/5) då ABf-huset är stängt pga Kristi himmel.

Nivå

C1 (minst)

Jag kan förstå, höra eller läsa mer utvecklat språk som långa och komplicerade faktatexter och litterära texter. Jag kan uttrycka mig flytande och spontant utan att söka efter rätt uttryck.

Material

Ledaren meddelar dig material vid första tillfället.

Cirkelledare

Melania Pomante har jobbat med folkbildning sedan 2011 på olika ställen inom Stockholms län. Hon kommer från centrala Italien, Abruzzo och har bott i Sverige sedan 2005. Hon sysslar huvudsakligen med textilkonst i hennes ateljé i midsommarkransen och är utbildad inom konst och estetik. Det hon gillar mest med folkbildning är att dela sina kunskaper med personer som är intresserade av den italienska kulturen.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
1400:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 13/4
Tidpunkt 18:30 - 20:45
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 495426
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1400:- (Ord. pris)
Translate this page