Kurs Språk

Italienska nybörjare, intensivkurs x6 söndagar

Med italienska får du möjlighet att prata med människor i flera olika världsdelar, på deras eget modersmål.

Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Nivå

Nybörjare – du behöver inga förkunskaper!

Denna kurs är 2,5h x 6 tillfällen vilket betyder att tempot blir lite mer intensivt än vårt standardformat (1,5h x 10 tillfällen).

Material

Adesso sì, upplaga 2 (2008) ISBN: 978-91-47-08291-9

Cirkelledare

Melania Pomante har jobbat med folkbildning sedan 2011 på olika ställen inom Stockholms län. Hon kommer från centrala Italien, Abruzzo och har bott i Sverige sedan 2005. Hon sysslar huvudsakligen med textilkonst i hennes ateljé i Hagsätra och är utbildad inom konst och estetik. Det hon gillar mest med folkbildning är att dela sina kunskaper med personer som är intresserade av den italienska kulturen.

Deltagare uppskattar Melanias metoder för att lära ut och går termin efter termin tillsammans med henne. Melania skapar en härlig lärandemiljö genom ett engagerat ledarskap och grundar delar av hennes pedagogik på en kurs hon läst på Stockholms universitet ”Vuxnas lärande i teori och praktik. Att förstå och skapa förutsättningar för vuxnas lärande i olika sammanhang” (7,5 hp) vid institutionen för pedagogik och didaktik.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Vid sen anmälan får du besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat – vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2500:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 17/9
Tidpunkt 10:00 - 12:30
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 499461
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2500:- (Ord. pris)
Translate this page