Kurs Data,IT,Mobil

Programmering nybörjare (AMK-1)

Kostnadsfri kurs som främst riktar sig till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter på arbetsmarknaden.

Är du nyfiken på programmering och vill lära dig grunderna? Här får du möjligheterna att på ett enkelt och roligt sätt få teoretiska såväl som praktiska kunskaper som du sedan kan ta med vidare med ut i arbetslivet.

Vi arbetar i språket JavaScript med biblioteket p5, som är nybörjarvänligt och gör det lätt att skapa animationer, visualiseringar eller mindre spel. Du lär dig under kursen att skapa egen programkod på ett strukturerat sätt, såväl som att läsa, analysera och kommentera andras kod.
JavaScript är det språk som används på webben, vilket gör det enkelt att dela med sig av sina projekt.

Grunderna i JavaScript skiljer sig inte avsevärt från andra programmeringsspråk, så myckert av det du lär dig under denna kurs går även att tillämpa i andra sammanhang. Här får du möjligheten att börja din bana inom programmering.

Ledare

Anton Christensson har studerat matematik vid SU i många år. Vid sidan av sina studier har han arbetat som assistent på Stockholms Matematikcentrum. Han har under flera terminer lett väldigt uppskattade kurser i programmering hos ABF Stockholm.

Praktisk information

Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.

Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Anmälan

Studiecirkeln är kostnadsfri men du förväntas delta vid minst tre träffar varav en av de första tre träffarna. Om du är anmäld men inte deltar vid något tillfälle, utan att avanmäla dig, debiteras du en avgift på 300 kr.

Du får endast anmäla dig till en kurs/studiecirkel. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?

Kurserna riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt

Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

Pris
0:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 9/11
Tidpunkt 17:00 - 20:00
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 485090
Plats Distans på nätet
Translate this page