Kurs Distans,Litteratur, svenska, retorik

Kom igång med ditt skrivande – skapa karaktärer och lär dig om dramaturgi (distans)

Vill du komma igång med ditt skrivande? Är din dröm att skriva en bok? Häng med på denna kurs där vi skapar karaktärer, går igenom olika genre och vågar prova oss fram.

Kursen är en blandning av praktiska övningar och metodikgenomgångar.

Vi kommer att gå igenom dramaturgi –  hur en berättelse är uppbyggd rent strukturellt och formmässigt. Vi kommer att öva på att skapa karaktärer och gå igenom olika genrer. Förhoppningsvis hittar du den som passar dig.

Vi jobbar prestigelöst och ger feedback på varandras texter. Kursen har fokus på skönlitteratur. Vi arbetar med övningar där vi skapar karaktärer och provar hur man kan jobba med bildspråk och miljöbeskrivningar. Dessutom kommer det finnas tillfälle att prova på journalistiskt skrivande, dramatik och opinionstexter.

Nivå

Inga förkunskaper krävs! Kursen är på distans.

Cirkelledare

Katrin Nilsson är utbildad journalist och webbredaktör. Dessutom har hon jobbat med dokumentärfilm och foto. Hon är en erfaren pedagog som har både haft folkhögskolekurser och studiecirklar i bland annat webbjournalistik, digital kommunikation och foto. Hon har också jobbat som coach och producent på Kulturhusets ungdomsverksamhet Lava.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Vid sen anmälan får du besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat – vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1500:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 21/9
Tidpunkt 18:00 - 20:15
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 499617
Plats Distans på nätet
Pris 1500:- (Ord. pris)
Translate this page