Kurs Distans,Språk

Koreanska nybörjare (distans)

Språket är nyckeln till andra kulturer. Ta chansen att göra din värld större!

Koreanska är officiellt språk i både Nord- och Sydkorea, de länder som ligger på den koreanska halvön. Länderna präglas av en lång historia och av rika kulturer. Språket talas av 78 miljoner människor och skrevs ursprungligen med kinesiska tecken.

ABF Stockholms språkkurser
Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Nivå

Nybörjare, inga förkunskaper krävs.

I nybörjarkursen börja du lära dig det koreanska alfabetet Hangul(한글). 
Hangul är Koreas ursprungliga fonetiska alfabet skapat på 1400-talet av kung Sejong den store av Korea under Joseon-dynastin. Eftersom det inte är en hieroglyfisk karaktär kan man lära dig grundläggande koreanska snabbt och enkelt genom att kombinera konsonanter och vokaler som svenska.

Material

Allt läromedel tillhandahålls kostnadsfritt som PDF-filer och mp3-ljudfiler och delas ut digitalt vid den första lektionen. Den huvudsakliga läroböcker för nybörjarkursen heter ”Sejong Korean Introduction” och ”Cyber Korean for Beginner 1”.

Cirkelledare

Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.

Veronica Hwang undervisar koreansk litteratur på Stockholm International School”och har en egen karriär inom sång, musik och det koreanska språket. Hon har en gedigen kunskap med bland annat en BA på Yonsei Universitetet i Seoul, Sydkorea och en lång erfarenhet av musikaliskt och pedagogiskt arbete med både barn och vuxna, i Sydkorea och i Sverige.

Bra att veta

OBS! Ingen undervisning den 4 november.

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2300:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 16/9
Tidpunkt 10:00 - 11:30
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 500195
Plats Distans på nätet
Pris 2300:- (Ord. pris)
Translate this page