Kurs Språk

Körkortsteori intensiv 4 veckor för kvinnor och icke-binära (AMK-2)

Kostnadsfri arbetsmarknadskurs (AMK-2) som främst riktar sig till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter att få arbete.

Vill du äntligen komma igång med pluggandet inför körkortsteoriprovet? Då är denna kurs ett klockrent val för dig!

Denna kurs vänder sig till dig som vill ta körkort för personbil (B-körkort) och behöver förbereda dig för körkortsutbildningen genom att lära dig mer om trafikregler och trafiksäkerhet. OBS! Vi är ingen trafikskola utan erbjuder förberedande kurser på frivillig bas inom körkortsteori.

Den här kursen är på grundläggande nivå för dig som är nybörjare.

Praktisk information

Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten på Zoom. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.

Innan kursstart så får du länk och information skickat till dig om hur du gör för att ansluta.

Upplägg

Denna kurs genomförs tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan kl 8:30 och 11:45 (inkl. paus) på totalt 10 tillfällen. Kursstart är den 11 november.

Ledare

Anna Goffe Johnsson har en bred bakgrund inom pedagogik och läser sin tredje termin på ett masterprogram i globalisering, miljö och social förändring vid Stockholms universitet. Hennes hjärtefrågor bottnar i frågor kopplade till social hållbarhet. Vid sidan av studierna arbetar Anna som handläggare vid Sollentuna kommun, med frågor främst relaterade till socialkontoret och utbildningskontoret. Anna vill hålla denna kurs då hon i sitt jobb dagligen möter otroligt kompetenta personer, men som många gånger saknar en viktig nyckel för att komma in på arbetsmarknaden – körkortet.

Litteratur

Grundmaterialet baseras på sidan: https://korkortonline.se/. Ledaren har tillgång till en testgenerator som hon kommer att använda sig av i kursen.

Anmälan

Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast dagen före kursstarten. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 300 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena, varav en av de första tre träffarna.

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2021. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till den kurs du först anmält dig till.

Vem får delta?

Kursen riktar sig till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter att få arbete.

Övrigt

Vid frågor mejla antonia.simon@abf.se

Välkommen till ABF Stockholm!

Pris
0:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 11/11
Tidpunkt 08:30 - 11:45
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 487199
Plats Distans på nätet
Translate this page