Kurs Litteratur, svenska, retorik

Kreativt skrivande, varannan vecka

Vill du mötas och skriva tillsammans med andra? Utforska olika genrer och hitta din favorit för att sedan landa i ditt skrivande? Då är detta skrivarkursen för dig!

I den här skrivkursen utforskar vi olika genrer och lär oss om vad som utmärker poesi, noveller och romaner. Vi läser exempel från skönlitteraturen och gör skrivövningar anpassade för varje genre.

Vi går igenom hur en ger respons på ett konstruktivt sätt och övar oss på olika sätt. Tanken är att du också skall få möjlighet att ge och få vägledd positiv feedback och att vi lyfter varandras styrkor.

Målet för kursen är att vi tillsammans som en studiecirkel utvecklar varandras skrivprocesser. Vi vill hitta skrivenergi och skapa skrivglädje. Genom att utforska olika genrer kan var och en hitta sin favorit och landa i sitt personliga skapande.

Nivå

Inga förkunskaper krävs!

Cirkelledare

Stefan Warnqvist är utbildad skrivpedagog samt frilansande musikskribent. Han har bland annat givit ut boken ‘Vägen till sångerna – samtal om kreativitet och låtskrivande.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
1600:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 22/2
Tidpunkt 18:30 - 21:00
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 495468
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1600:- (Ord. pris)
Translate this page