Kurs Data,IT,Mobil

Lär dig grunderna i Word och PowerPoint (AMK)

Arbetsmarknadskurserna (AMK) är kurser som främst riktar sig till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter att få arbete och som är mellan 18 och 64 år.

Detta är en kurs för dig som önskar lära dig grunderna i ordbehandlings¬programmet Word och presentationsprogrammet PowerPoint, som ingår i kontorssviten Microsoft Office. I kursen utgår vi från de molnbaserade programversionerna i Office 365, som kan skaffas och användas utan kostnad.

Förutom att bekanta oss med programmens gränssnitt (utseende) går vi igenom
• hur man ställer in dokumentformat och marginaler
• formaterar och redigerar text
• stycken och tabbar
• infogar rad- och sidbrytningar
• listor
• sidhuvud, sidfot och sidnummer samt innehållsförteckning
• fotnoter, tabeller och bilder
• kortkommandon för att arbeta effektivt
• hur man använder färdiga mallar för stil och form samt hur man skapar egna mallar i såväl Microsoft Word som PowerPoint.
Den här kursen ger dig med andra ord goda förutsättningar för att skapa både vackra och funktionella textdokument och presentationer i Microsoft Word och PowerPoint, helt på egen hand. Anmäl dig till en lärorik och givande kurs!

Nivå
Inga förkunskaper behövs.
 
Ledare
Branko Madunić är utbildad folkhögskollärare och erfaren studiecirkelledare från Jönköping. Vanligtvis ger han kurser i fotografi och datakunskap för unga och gamla, och som sådan har han haft anledning att använda en mängd olika program för att framställa bilder, film och dokument för olika ändamål.
 
Praktisk information
Det är bra om du har en dator hemma med dessa program så att du kan öva på det som kursen tar upp mellan träffarna.
 
 
Upplägg
Kursen genomförs tisdag + torsdag kl 08.30-11.45. Start torsdag 22 mars 2022. 10 tillfällen.
 
 

Anmälan

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2022. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till. Vi ber dig att meddela oss i god tid om du inte kan delta i kursen. Det kan vara någon annan som vill ha din plats då det är många som vill gå våra kurser.

Vem får delta?
Denna kurs riktar sig främst till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter till arbete och som är mellan 20 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se  

 

Pris
0:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 22/3
Tidpunkt 08.30 - 11.45
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 488504
Plats Filmstudion, 1 tr ned, ABF-huset
Translate this page