Kurs Data, IT, mobil,Distans

Lär dig programmera i Python, nybörjare med datorvana (distans)

Även om alla inte vill bli programmerare så kan det vara bra att lära sig förstå hur kod fungerar. I denna kurs provar vi på textbaserad programmering i Python och ger en introduktion till datalogiskt tänkande.

Alltmer i vårt samhälle byggs upp av kod och även om alla inte vill bli programmerare så kan det vara bra att lära sig förstå hur kod fungerar. I denna kurs provar vi på textbaserad programmering i Python, ett av världens mest populära programmeringsspråk och ger en introduktion till datalogiskt tänkande.

Innehåll

 • Introduktion. Vi går igenom grunderna för att komma i gång med programmering i Python.
 • Variabler och datatyper (Att räkna). Modulen kommer behandla de grundläggande/primitiva datatyperna i Python.
 • if-satser (Att välja). Modulen behandlar villkorssatser som gör att man, beroende på värde av ett logiskt (t.ex. boolean) uttryck, kan utföra olika operationer.
 • Loopar (Att Upprepa). En väldigt vanlig situation är att man vill upprepa något flera gånger. För att göra detta använder man så kallade iterationssatser även kallade loopar.
 • Strängar (Att hantera text). En stor mängd av data behandlas i datorer är text. I denna modul ska vi titta närmare på datatypen str. Vi ska se hur man bildar texter och hur man hanterar dem i sitt program.
 • Funktioner (Att dela). I denna modul ska vi se hur vi kan skapa funktioner i Python och anropa (använda) funktioner i Python.
 • Listor (Att samla). Listor, gör det enkelt och smidigt att lagra grundläggande datatyper och objekt. Vi kommer att se hur vi kan använda oss av endimensionella (en rad) listor men även då vi har så kallade flerdimensionell (likt en matris) listor i Python.

Under kursens gång  jobbar vi med massor av olika övningar som du också kan öva på mellan gångerna. Du får mycket möjlighet att prova själv och träna ditt datalogiska- och logiska tänkande.

Ledaren tillhandahåller med kursmaterial under kursens gång.

Nivå

Inga förkunskaper krävs men du behöver ha datorvana.

Distanskurs och upplägg

Kursen genomförs online på fasta tider genom videomötenvia plattformen Teams. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset (hörlurar med mikrofon) till datorn. Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Cirkelledare

Salar Asker Zada är programmerare med flera års erfarenhet och leg. gymnasielärare.

Bra att veta

 • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
 • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
 • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
 • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
 • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
 • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1750:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 13/2 2024
Tidpunkt 18:00 - 20:15
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 503422
Plats Distans på nätet
Pris 1750:- (Ord. pris)
Translate this page