Kurs Data, IT, mobil,Distans

Lär dig programmera i Python, nybörjare med datorvana (distans)

Även om alla inte vill bli programmerare så kan det vara bra att lära sig förstå hur kod fungerar. I denna kurs provar vi på textbaserad programmering i Python och ger en introduktion till datalogiskt tänkande.

Alltmer i vårt samhälle byggs upp av kod och även om alla inte vill bli programmerare så kan det vara bra att lära sig förstå hur kod fungerar. I denna kurs provar vi på textbaserad programmering i Python, ett av världens mest populära programmeringsspråk och ger en introduktion till datalogiskt tänkande.

Innehåll

 • Introduktion. Vi går igenom grunderna för att komma i gång med programmering i Python.
 • Variabler och datatyper (Att räkna). Modulen kommer behandla de grundläggande/primitiva datatyperna i Python.
 • if-satser (Att välja). Modulen behandlar villkorssatser som gör att man, beroende på värde av ett logiskt (t.ex. boolean) uttryck, kan utföra olika operationer.
 • Loopar (Att Upprepa). En väldigt vanlig situation är att man vill upprepa något flera gånger. För att göra detta använder man så kallade iterationssatser även kallade loopar.
 • Strängar (Att hantera text). En stor mängd av data behandlas i datorer är text. I denna modul ska vi titta närmare på datatypen str. Vi ska se hur man bildar texter och hur man hanterar dem i sitt program.
 • Funktioner (Att dela). I denna modul ska vi se hur vi kan skapa funktioner i Python och anropa (använda) funktioner i Python.
 • Listor (Att samla). Listor, gör det enkelt och smidigt att lagra grundläggande datatyper och objekt. Vi kommer att se hur vi kan använda oss av endimensionella (en rad) listor men även då vi har så kallade flerdimensionell (likt en matris) listor i Python.

Övningar att göra under cirkeln och mellan gångerna

Under kursens gång  jobbar vi med massor av olika övningar som du också kan öva på mellan gångerna. Du får mycket möjlighet att prova själv och träna ditt datalogiska- och logiska tänkande.

Ledaren tillhandahåller med kursmaterial som delas ut på kursen.

Nivå

Inga förkunskaper krävs men du behöver vara datorvan sedan innan.

Distanskurs

Kursen genomförs online på fasta tider genom videomöten. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset (hörlurar med mikrofon) till datorn. Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Cirkelledare

Salar Asker Zada är programmerare med flera års erfarenhet och leg. gymnasielärare.

Bra att veta

 • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
 • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
 • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
 • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
 • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Vid sen anmälan får du besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat – vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1600:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 19/9
Tidpunkt 18:00 - 20:15
Antal tillfällen 5
Arrangemangsnummer 499767
Plats Distans på nätet
Pris 1600:- (Ord. pris)
Translate this page