Kurs Språk

Latin A2 (liten grupp)

Eller på latin, Lingua latīn! Detta är en kurs som vänder sig till dig som är på nivå A2 och som redan läst minst två terminer latin.

Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Latin talades under romarrikets tid och finns till viss del spår av än idag, i vårt dagliga tal! Latin är ett indoeuropeiskt språk inom språkgruppen italiska språk. Det äldsta språket kallas fornlatin och detta har lagt grunden för flera av våra moderna europeiska språk.

Vill du lära dig latin för att du tycker att det verkar spännande att läsa Caesar eller Cicero? Eller för att du bättre vill förstå dig på vardagliga uttryck som kommer från latin än idag? Kanske vill du ha nytta av latin inom medicinsk anatomi? Oavsett vilket, så vet vi att du kommer att ha nytta av latin i många språksammanhang!

Denna grupp är exklusiv vilket innebär att det är färre antal deltagare med mer möjlighet till personlig vägledning från ledaren i din språkutveckling. Maximalt 8 deltagare/grupp. Vi ses vid åtta tillfällen.

Nivå

A2

Jag kan förstå fraser och vanliga ord som gäller mina personliga förhållanden. Jag kan delta i samtal om välkända ämnen men inte hålla liv i ett samtal själv. Observera att detta inte är en nybörjarnivå, utan kräver vissa förkunskaper.

Observera att detta inte är en nybörjarnivå, denna kurs kräver förkunskaper!

Obs. kursen har uppehåll fredag den 29 mars pga. röd dag (långfredag).

Material

Litteratur

Kurslitteratur: Vivat lingua latina 
Staffan Edmar ISBN: 9789121144930

Cirkelledare

Ulla-Britt Nire är en av våra mest erfarna och omtyckta ledare. Hon har nyligen firat 50 år med ABF. Såhär säger Ulla-Britt själv om att vara cirkelledare: “Man kan inte ha ett bättre jobb. Att få människor att släppa rädslan för att säga fel, men också hjälpa och rätta till. Jag är 80 + men jag har sagt att jag fortsätter tills jag blir 100. Där sätter jag gränsen.”

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2800:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 23/2 2024
Tidpunkt 12:00 - 13:30
Antal tillfällen 8
Arrangemangsnummer 503068
Plats Blekingerummet, 5 tr, ABF-huset
Pris 2800:- (Ord. pris)
Translate this page