Kurs Språk

Latin nybörjare

Eller på latin, Lingua latīn! Detta är en kurs som vänder sig till dig som vill lära dig latin!

ABF Stockholms språkkurser
Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. Du är en del av en liten grupp – ni är sällan fler än tolv deltagare. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Latin talades under romarrikets tid och finns till viss del spår av än idag, i vårt dagliga tal! Latin är ett indoeuropeiskt språk inom språkgruppen italiska språk. Det äldsta språket kallas fornlatin och detta har lagt grunden för flera av våra moderna europeiska språk.

Vill du lära dig latin för att du tycker att det verkar spännande att läsa Caesar eller Cicero? Eller för att du bättre vill förstå dig på vardagliga uttryck som kommer från latin än idag? Kanske vill du ha nytta av latin inom medicinsk anatomi? Oavsett vilket, så vet vi att du kommer att ha nytta av latin i många språksammanhang!

Nivå

Nybörjare – denna kurs kräver inga förkunskaper!

Material

Vi återkommer med material inför kursstart!

Cirkelledare

Ulla-Britt Nire är en av våra mest erfarna och omtyckta ledare. Hon har nyligen firat 50 år med ABF. Såhär säger Ulla-Britt själv om att vara cirkelledare: “Man kan inte ha ett bättre jobb. Att få människor att släppa rädslan för att säga fel, men också hjälpa och rätta till. Jag är 80 + men jag har sagt att jag fortsätter tills jag blir 100. Där sätter jag gränsen.”

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
2300:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 22/2
Tidpunkt 10:00 - 11:30
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 495330
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2300:- (Ord. pris)
Translate this page