Kurs Språk

Latin nybörjare (liten grupp)

Eller på latin, Lingua latīn! Detta är en kurs som vänder sig till dig som vill lära dig latin!

Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Denna grupp är exklusiv vilket innebär att det är färre antal deltagare med mer möjlighet till personlig vägledning från ledaren i din språkutveckling. Maximalt 7 deltagare/grupp. Vi ses vid åtta tillfällen.

Latin talades under romarrikets tid och finns till viss del spår av än idag, i vårt dagliga tal! Latin är ett indoeuropeiskt språk inom språkgruppen italiska språk. Det äldsta språket kallas fornlatin och detta har lagt grunden för flera av våra moderna europeiska språk.

Vill du lära dig latin för att du tycker att det verkar spännande att läsa Caesar eller Cicero? Eller för att du bättre vill förstå dig på vardagliga uttryck som kommer från latin än idag? Kanske vill du ha nytta av latin inom medicinsk anatomi? Oavsett vilket, så vet vi att du kommer att ha nytta av latin i många språksammanhang!

Nivå

Nybörjare – denna kurs kräver inga förkunskaper!

Material

Litteratur meddelas vid kursstart.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Vid sen anmälan får du besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat – vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2800:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 10/10
Tidpunkt 10:00 - 11:30
Antal tillfällen 8
Arrangemangsnummer 499961
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2800:- (Ord. pris)
Translate this page