Kurs Språk

Le club de lecture – bokcirkel på franska nivå B1-B2

Lär dig franska genom samtal och litteratur.

Inte konstigt att franskakurserna är bland våra absolut mest populära. Oavsett om du aldrig läst franska tidigare eller redan tillägnat dig en hel del franskakunskaper så har vi kursen för dig. På ABF Stockholm erbjuds franskakurser både för nybörjare och för dig som vill lära dig språket på en högre nivå eller genom att delta i en bokcirkel på franska.

ABF Stockholms bokcirklar
Att läsa språk i en bokcirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. Du är en del av en liten grupp – ni är sällan fler än tolv deltagare. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper. 

Nivå

Minst B1: Jag kan förstå huvudinnehållet i tydligt standardspråk. Jag kan utan förberedelser ge mig in i samtal som rör kända vardagliga händelser. Jag kan enkelt binda samman fraser för att beskriva erfarenheter och händelser.

Upplägg

Cirkeln är upplagd lik en klassisk bokcirkel. Inför träffarna förbereder sig gruppen genom att läsa utvalda kapitel. På efterföljande träff diskuteras boken, dess handling och olika perspektiv på det som gruppen just läst.

Boken består av 181 sidor, deltagarna kommer att läsa ca.18 sidor inför varje tillfälle (10 tillfällen) och vi kommer att analysera och diskutera innehållet tillsammans. Vi kommer också kika på några av Annie Ernauxs intervjuer etc.

Kursen har uppehåll den 30/5 och den 6/6. Det nionde tillfället blir istället 3 h långt som avslutning (kl.10-13).

Material

Litteratur

La femme gelée, 1981 av Annie Ernaux (Nobelpristagare i Litteratur 2022). 
En självbiografi samt ett försvarstal för feminism i Frankrike.

Cirkelledare

Brigitte Covas Hjortblad är en av våra mest erfarna ledare i franska. Förutom språk så älskar hon litteratur, konst, vandring och dans. Som ledare försöker hon alltid hjälpa deltagaren att förbättra språknivån och samtidigt öka självförtroendet.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
2300:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 4/4
Tidpunkt 10:00 - 11:30
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 495261
Plats Spångarummet, 4tr, ABF-huset
Pris 2300:- (Ord. pris)
Translate this page