Kurs Data,IT,Mobil

Lär dig effektivare mailhantering och Teams (AMK-1)

Arbetsmarknadskurserna (AMK-1) är kostnadsfria och riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och är mellan 18 och 64 år.

På den här kursen får du tips och metoder för effektivare mailhantering. Du får lära dig att boka händelser och möten i kalendern och att skapa och dela ut uppgifter. Hantera e-postmeddelanden med olika kontroller, t ex röstknappar och om regelguidens möjligheter att automatiskt hantera din e-post .

Teams består av flera delar. Många har kommit i kontakt med den digitala mötesdelen. Men Teams är så mycket mer, ett samarbetsverktyg som förändrar arbetssätten på arbetsplatser. Den här kursen vänder sig till dig som vill få en inblick i vad Teams är.  Teams avsnittet är i föreläsningsform och visar Teams möjligheter och användningsområden.

Ledare

Utbildare är Lena Taavo Ekblom som i många år jobbat med kompetensutveckling. Hon kombinerar god teknisk kompetens med gedigen pedagogisk kompetens. Hon har under flera terminer lett väldigt uppskattade kurser inriktning data hos ABF Stockholm.

Praktisk information

Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten på plattformen Teams. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.

Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Upplägg

Kursen genomförs onsdag, torsdag och fredag kl 1300-1615. Start torsdag 6 okt. 10 tillfällen.

Av kursens 10 tillfällen kommer två av dessa att fokusera på arbetsmarknaden. Vad du ska tänka på när du söker jobb, skriver ditt CV och din jobbansökan. Allt för att du ska vara redo att ta steget ut på arbetsmarknaden.

Anmälan

Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast dagen före kursstarten. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 300 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena, varav en av de första tre träffarna.

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2021. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?

Kurserna riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt

Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

 

 

Pris
0:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 6/10
Veckodagar Onsdag
Tidpunkt 13:00 - 16:15
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 484596
Plats Distans på nätet
Translate this page