Kurs Konsthantverk, handarbete, slöjd

Mönsterkonstruktion nybörjare

Lär dig grunderna i att skapa egna mönster.

På den här cirkeln i mönsterkonstruktion lär du dig att arbeta efter färdiga grundmallar. Du lär dig måttagning och att justera färdiga grundmönster till dina personliga mått. Du får också sy upp och prova av dina grundmönster samt göra justeringar så att de blir anpassade till just din kropp. Du kan välja på att göra liv och ärm, kjol, byxa eller ytterplagg.

Nivå

En viss sömnadsvana är en fördel men inget krav.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Symaskiner finns att låna samt mönsterpapper finns i lokalen.

Upplägg

Planerade lovuppehåll 28/2 + 3/4 + 1/5 + 8/5.

Cirkelledare

Maria Åhlin är utbildad textillärare och arbetar som det på heltid. Hon här även gått andra textila utbildningar genom åren. Både yrkesmässigt och på fritiden präglas Marias tid av det textila intresset och att få lära ut till andra sina kunskaper som hon förvärvat genom åren.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm , samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
3400:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 14/2
Tidpunkt 18:00 - 20:30
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 502967
Plats Bohusrummet, 5 tr, ABF-huset
Pris 3400:- (Ord. pris)
Translate this page