Kurs Musik, sång, kör

Musikproduktion, fortsättning

Utveckla dina färdigheter i Logic Pro X i denna fortsättningskurs.

Utveckla dina färdigheter i Logic Pro X i denna fortsättningskurs.

Upplägg

I fortsättningskursen, kommer vi repetera, för att sedan djupdyka i olika strukturer när man skapar en låt. Förstå plugins, software instruments och mixning. Hur kan man tänka och vad för problem stöter man på? En fortsättning på nybörjarkursen. Hitta din process genom en rolig kurs som fokuserar på att hitta ditt egna sätt att skapa och utveckla ditt egna sound. 

Vi kommer helt enkelt dyka ett steg djupare in i musikproduktionens värld. 

Nyckelord: Introduktion, Midi, Audio, Effekter, Bussar, Loopar/one shots, Plugins, Drum programming, Kompressor, Reverb, EQ, Mixing av vocals och midi tracks/inspelningar, Automation, Logics egna loop Bibliotek, Splice, piano roll, Mixer, Software instruments, Sampler chromatic map, Convert, Tools.

Nivå

Det här är en fördjupningskurs som förutsätter ABF:s grundkurs i Musikproduktion eller motsvarande förkunskaper.

 

Ledare

Rebecka Reinhard är verksam musiker, låtskrivare och producent. År 2019-2020 gick hon Popkollos utbildning Vem Kan Bli Producent som riktar sig till kvinnor och transpersoner men hon började lära sig musikproduktion några år tidigare som lärling i London hos en producent på ett independent musikförlag. Idag jobbar hon bland annat i en stor analog studio i Slussen som hon delar med tre andra.

En stor del i skapande- och lärandeprocessen handlar om att hitta ett eget workflow och ett självförtroende att ta sig an nya utmaningar. Att få lära sig av varandra i en respektfull och uppmuntrande miljö är ovärderligt för att utvecklas som musikproducent och det blir dessutom så mycket roligare.

Material

I kursen jobbar du i ABF-husets studiolokal där det finns tillgång till Mac-datorer med Logic Pro X. Om du redan har programmet nedladdat kan det vara en fördel för dig om du tar med dig din egen dator och hörlurar. Du kommer att få separat info om hur du kan förbereda dig inför kursen i samband med att vi skickar kurskallelsen.

 

Bra att veta

 

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

 

Pris
2495:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 27/3 2023
Tidpunkt 18:15 - 20:45
Antal tillfällen 5
Arrangemangsnummer 495523
Plats Filmstudion, 1 tr ned, ABF-huset
Pris 2495:- (Ord. pris)
Translate this page