Kurs Musik, sång, kör

Musikproduktion – Mixning och mastring

Bli bättre på att mixa och mastra din och andras musik!

Vi fördjupar oss i mixning och går igenom metoder för att få musik att låta bättre. Vi rör också vid mastring vid kursens slut.

Upplägg

Vi jobbar under sex tillfällen med att mixa låtar i olika genrer, och diskuterar olika tillvägagångssätt och tekniker man kan använda sig av. Vi övar  på att lyssna och identifiera problem i låtar och analyserar mixarna på större låtar. Möjlighet ges för att få feedback på egna mixar och vad man kan tänka på i produktionen för att mixen ska bli så bra som möjligt.

Kursen behandlar verktyg så som EQ, kompressor, limiter, reverb, delay, dist, modulationseffekter och andra mer unika och avancerade plugins. Vi tittar på hur man uppnår tydlighet i en mix, hur man skapar en viss känsla, hur man vet om ett beslut är bra eller dåligt och hur man bestämmer sig för att en mix är klar. 

Vi pratar också om vad mastring är, hur man ska tänka runt mastringsprocessen av en låt och provar tekniker som används där.

Kursen hålls i Logic Pro, men koncepten och teknikerna kan appliceras i vilket program som helst.
Nyckelord: mix, mastring, effekter, bussar, plugins, EQ, kompressor, reverb, delay, chorus, loudness, automatisering, monitorer, akustik

Förkunskaper

  • Du har skrivit och/eller producerat många låtar innan
  • Du har ett stort intresse och har hållit på med musik i många år
  • Du har gärna använt ett musikprogram/DAW i mer än ett år, helst flera

Material

Du bör ha tillgång till en dator med ett musikprogram, men den behöver inte tas med under kurstillfällena.
Kursen ges i Studio Hösten på Östermalm, där kursledaren David går igenom alla moment på en stor skärm, tar frågor, diskuterar med gruppen, låter deltagarna prova, och ger hemuppgifter för egen övning.

Ledare

David Engquist är verksam producent, mixare och musiker, som sedan 2014 har medverkat på hundratals släppta låtar. 2017-2020 studerade han musikproduktion på Musikhögskolan i Örebro, och har sedan dess drivit två olika studios.

En stor del i skapande- och lärandeprocessen handlar om att hitta ett eget workflow och ett självförtroende att ta sig an nya utmaningar. Att få lära sig av varandra i en respektfull och uppmuntrande miljö är ovärderligt för att utvecklas som musikproducent och det blir dessutom så mycket roligare.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Pris
2700:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 23/10
Tidpunkt 17:00 - 19:15
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 499872
Plats Studio Hösten, Studio Hösten
Pris 2700:- (Ord. pris)
Translate this page